Újra erőre kap a motorkerékpár piac

Tartalomjegyzék

magyar gepjarmuimportorok egyesülete buek 2019Végre jó híreket is hallhattunk a motorkerékpár-piac alakulásáról múlt hét csütörtök reggel, amikor szokásos évértékelő reggelijét tartotta a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete az egyesületi tagok és a sajtó jelenlétében.

A 2008-as gardasági válság alaposan megtépázta a motoros szektort is. Mivel a motorkerékpár luxuscikknek számít, valahol érthető, hogy a válság utáni években nagy mértékben csökkent az új motorok eladása Magyarországon. Az eddigi mélyrepülés után 2018-ban végre jelentős növekedés mutatkozott az új motor eladásokban, és a legnagyobb növekedés a 125 cm3 alatti kategóriában tapasztalható.

A motorosokat érintő jó hírek előtt azonban volt még néhány más téma a sajtóreggelin, amik az egyesület többi tagját érintették a személyautóktól a nagyhaszongépjárművekig.

HIRDETÉS (x)

Erdélyi Péter az egyesület ügyvezető elnöke bevezető beszédében kihangsúlyozta az egyesület céljait:

"... a modern mobilitás fontos részeként a közlekedés biztonságának és a környezet védelmének elősegítése az EU ajánlások figyelembe vételével, valamint a jogkövető vállalkozások versenyhátrányának csökkentése, megszüntetése. Igyekszünk tekintettel lenni a partnerek szempontjaira is, de számunkra a fenti célok az elsődlegesek.

Ennek érdekében keressük azokat az együttműködési formákat, amelyektől a megfogalmazott célok konkrét megvalósulását remélhetjük, így szoros együttműködésben dolgozunk az Autós Nagykoalícióban. Az együttműködésben számítunk a társ szervezetekre, a hatóságokra, a döntéshozókra és nagyon nagy mértékben a sajtó nyilvánosságára." - mondta.

motorkerekparok regisztracios adoja 2019 mgeEzután az egyesület tevékenységének 2018-as sikereit részletezte: 

 • 2019 január végén elindul a vásárlók érdekeit szolgáló, ANK és MGE által előkészített és kezdeményezett közhiteles és ingyenes Gépjárműadat-lekérdező.
 • Segítettük a WLTP bevezetésével kapcsolatos problémák megoldását.
 • Kezdeményezésünkre csökkent a használati motorkerékpárok regisztrációs adója.
 • Segítettük és segítjük az ÁFE ügyek gyorsabb intézését.
 • Javaslatunkra bevezették a termékdíj átalányt.
 • Résztveszünk azt ACEA munkájában.
 • Eredményesen tárgyaltunk az acél védővám ügyében, képviselve az ACEA-t.
 • ANK alapító tagként ANK tagságán keresztül kapcsolódunk az ICDP-hez
 • Elindítottuk a „válts fel” munkaerő közvetítő oldalunk működését (következő dia).
 • Lezártuk a sikeres „értünk hozzá” márkaszerviz támogató kampányt.
 • Eredményes kapcsolatokat ápolunk a társ szövetségekkel és a jogalkotóval, jogalkalmazóval, hatóságokkal, intézményekkel, így legutóbb meghívást kaptunk az ITM által létrehozott CO2 Koalícióba.

Az egyesület folyamatosan készíti elő és aktualizálja szakmai javaslatait a következő témákban: új adórendszer, vegyeshasználatú kishaszon jármű, roncsprémium, forgalomból kivonás, robogók azonosítása, szervizek működésének korrekt szabályozása és ellenőrzése, az alkatrész feketepiac csökkentése.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Érezted már, hogy döntened kell, de nem tudsz..... Meghallgatsz ilyenkor mindenkit, hátha segít a jó...
Bővebben...
Szerintem nincs mit hozzáfűzni a képhez. A tavasz már a kanyarban van. ​ Nálunk egyébként...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!