Újra erőre kap a motorkerékpár piac

Tartalomjegyzék

magyar gepjarmuimportorok egyesülete buek 2019Végre jó híreket is hallhattunk a motorkerékpár-piac alakulásáról múlt hét csütörtök reggel, amikor szokásos évértékelő reggelijét tartotta a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete az egyesületi tagok és a sajtó jelenlétében.

A 2008-as gardasági válság alaposan megtépázta a motoros szektort is. Mivel a motorkerékpár luxuscikknek számít, valahol érthető, hogy a válság utáni években nagy mértékben csökkent az új motorok eladása Magyarországon. Az eddigi mélyrepülés után 2018-ban végre jelentős növekedés mutatkozott az új motor eladásokban, és a legnagyobb növekedés a 125 cm3 alatti kategóriában tapasztalható.

A motorosokat érintő jó hírek előtt azonban volt még néhány más téma a sajtóreggelin, amik az egyesület többi tagját érintették a személyautóktól a nagyhaszongépjárművekig.

HIRDETÉS (x)

Erdélyi Péter az egyesület ügyvezető elnöke bevezető beszédében kihangsúlyozta az egyesület céljait:

"... a modern mobilitás fontos részeként a közlekedés biztonságának és a környezet védelmének elősegítése az EU ajánlások figyelembe vételével, valamint a jogkövető vállalkozások versenyhátrányának csökkentése, megszüntetése. Igyekszünk tekintettel lenni a partnerek szempontjaira is, de számunkra a fenti célok az elsődlegesek.

Ennek érdekében keressük azokat az együttműködési formákat, amelyektől a megfogalmazott célok konkrét megvalósulását remélhetjük, így szoros együttműködésben dolgozunk az Autós Nagykoalícióban. Az együttműködésben számítunk a társ szervezetekre, a hatóságokra, a döntéshozókra és nagyon nagy mértékben a sajtó nyilvánosságára." - mondta.

motorkerekparok regisztracios adoja 2019 mgeEzután az egyesület tevékenységének 2018-as sikereit részletezte: 

 • 2019 január végén elindul a vásárlók érdekeit szolgáló, ANK és MGE által előkészített és kezdeményezett közhiteles és ingyenes Gépjárműadat-lekérdező.
 • Segítettük a WLTP bevezetésével kapcsolatos problémák megoldását.
 • Kezdeményezésünkre csökkent a használati motorkerékpárok regisztrációs adója.
 • Segítettük és segítjük az ÁFE ügyek gyorsabb intézését.
 • Javaslatunkra bevezették a termékdíj átalányt.
 • Résztveszünk azt ACEA munkájában.
 • Eredményesen tárgyaltunk az acél védővám ügyében, képviselve az ACEA-t.
 • ANK alapító tagként ANK tagságán keresztül kapcsolódunk az ICDP-hez
 • Elindítottuk a „válts fel” munkaerő közvetítő oldalunk működését (következő dia).
 • Lezártuk a sikeres „értünk hozzá” márkaszerviz támogató kampányt.
 • Eredményes kapcsolatokat ápolunk a társ szövetségekkel és a jogalkotóval, jogalkalmazóval, hatóságokkal, intézményekkel, így legutóbb meghívást kaptunk az ITM által létrehozott CO2 Koalícióba.

Az egyesület folyamatosan készíti elő és aktualizálja szakmai javaslatait a következő témákban: új adórendszer, vegyeshasználatú kishaszon jármű, roncsprémium, forgalomból kivonás, robogók azonosítása, szervizek működésének korrekt szabályozása és ellenőrzése, az alkatrész feketepiac csökkentése.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!