Már nem motorozhatsz át minden osztrák határátkelőn!

osztrak magyar hataratkelo 2018A motorosok és az autósok legnagyobb hátrányára, az ausztriai Burgenland tartomány megtiltotta az átkelést 60 határátkelő közül 35-nél. Így maradt a „lábbusz”, a kerékpár, a ló és a mezőgazdasági jármű.

Nem vicceltem, az utóbb felsorolt módokon át lehet lépni a határt továbbra is. Az osztrák heute.at cikke szerint, a rendelet nem újkeletű, s a burgenlandiak szeretnék átirányítani a forgalmat a nagyobb határátkelő helyekre.

Valamint, az illegális migráció visszaszorítására irányult a rendelkezés még 2015-ben. Viszont, ez megkeseríti az ingázó magyarok életét, akik munkába járnak át Ausztriába.

HIRDETÉS (x)

A kitáblázott határátkelőkön történő szabálytalan áthaladás pénzbírságot von maga után, mégpedig nem kis összeget: a büntetés akár 2180 euro, azaz 700 000 forint is lehet.

A schengeni határnyitás után, az osztrák településeken élőket egy idő után elkezdte zavarni a megnövekedett forgalom – részben ingázó hazánkfiai miatt. Ezért sokszor, önhatalmúlag próbálták akadályozni a közlekedést táblákkal, fatuskókkal és így tovább.

Az index.hu munkatársai útra keltek, hogy felfedezzék, mi a valóság, a cikk háttere. Nos, érdekes tapasztalatokkal gazdagodtak, melyekről itt olvashatsz! Sőt, itt már csak 14 határátkelő lezárásáról írnak…

Forrás: index.hu
Fotó: orf.at

Ingázó magyarok! Mit tapasztaltok nap mint nap?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...
Sosem voltam a konyha ördöge/tündére, de miután a motorok már a téli álmukat alusszák, én...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!