Már nem motorozhatsz át minden osztrák határátkelőn!

osztrak magyar hataratkelo 2018A motorosok és az autósok legnagyobb hátrányára, az ausztriai Burgenland tartomány megtiltotta az átkelést 60 határátkelő közül 35-nél. Így maradt a „lábbusz”, a kerékpár, a ló és a mezőgazdasági jármű.

Nem vicceltem, az utóbb felsorolt módokon át lehet lépni a határt továbbra is. Az osztrák heute.at cikke szerint, a rendelet nem újkeletű, s a burgenlandiak szeretnék átirányítani a forgalmat a nagyobb határátkelő helyekre.

Valamint, az illegális migráció visszaszorítására irányult a rendelkezés még 2015-ben. Viszont, ez megkeseríti az ingázó magyarok életét, akik munkába járnak át Ausztriába.

HIRDETÉS (x)

A kitáblázott határátkelőkön történő szabálytalan áthaladás pénzbírságot von maga után, mégpedig nem kis összeget: a büntetés akár 2180 euro, azaz 700 000 forint is lehet.

A schengeni határnyitás után, az osztrák településeken élőket egy idő után elkezdte zavarni a megnövekedett forgalom – részben ingázó hazánkfiai miatt. Ezért sokszor, önhatalmúlag próbálták akadályozni a közlekedést táblákkal, fatuskókkal és így tovább.

Az index.hu munkatársai útra keltek, hogy felfedezzék, mi a valóság, a cikk háttere. Nos, érdekes tapasztalatokkal gazdagodtak, melyekről itt olvashatsz! Sőt, itt már csak 14 határátkelő lezárásáról írnak…

Forrás: index.hu
Fotó: orf.at

Ingázó magyarok! Mit tapasztaltok nap mint nap?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!