Jelöltek a dicsőségek csarnokában

A dél-dakotai városka, Sturgis - mely hosszú évtizedek óta a híres motor-rally helyszíne - 2001-ben, egy motormúzeummal gyarapodott  Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame néven.

A múzeum elsősorban a motorok történelmét hivatott bemutatni, azonban a motorok mellett helyet kapott a „Dicsőségek Csarnoka” is, melyben minden évben olyan emberek kapnak helyet, akik valamilyen módon hozzájárultak az amerikai motoros társadalom életéhez.

 

HIRDETÉS (x)

Lássuk tehát az idei jelölteket, akiket augusztus 11-én iktatnak majd be:
  1. Roger Schieman az Alapítók Díját veheti majd át. A díjat a Strugis rally történelmének megőrzéséért végzett munkájával érdemelte ki. Közreműködött a sturgisi Gypsy (motoros klub) versenyek lebonyolításában, kiváltképp a rally alatt.
  2. Ronald McKinley, aki dél-dakotai járőrként eltöltött évei alatt, majd 1991-es nyugdíjazását követően is a biztonságos motorozás szószólója volt. A mai napig a múzeum önkéntese.
  3. Nancy Davidson "a Harley-Davidson menye", Willie G. Davidson felesége, a motorozás támogatója.
  4. Stan Simpson, az Amerikai Motorosok Egyesületének (AMA - American Motorcyclist Association) elnöke, egykoron kiváló enduro és motorkrossz versenyző.
  5. Betsy E. Lister a Massachusetts beli Medfordból, aki motoros siteokat működtet, valamint Massachusetts és New Hempshire megye „udvari motoros költője”.
  6. Mike Tomas, a Kiwi Indian motorgyár alapítója.

A tavalyi bejutók között csupán egyetlen hölgy volt. Cookie Crum már általános iskolás kora óta motorozott, majd 18 éves korától a halálfalon is bemutatta tudását. Később férjével egy Harley-Davidson kereskedést vezettek az Oregon állam beli Medfordban, és számos motorosnak segítettek - férfiaknak és nőknek egyaránt. Az ő segítségével jött létre több motoros klub és egyesület az Egyesült Államokban.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!