Jelöltek a dicsőségek csarnokában

A dél-dakotai városka, Sturgis - mely hosszú évtizedek óta a híres motor-rally helyszíne - 2001-ben, egy motormúzeummal gyarapodott  Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame néven.

A múzeum elsősorban a motorok történelmét hivatott bemutatni, azonban a motorok mellett helyet kapott a „Dicsőségek Csarnoka” is, melyben minden évben olyan emberek kapnak helyet, akik valamilyen módon hozzájárultak az amerikai motoros társadalom életéhez.

 

HIRDETÉS (x)

Lássuk tehát az idei jelölteket, akiket augusztus 11-én iktatnak majd be:
  1. Roger Schieman az Alapítók Díját veheti majd át. A díjat a Strugis rally történelmének megőrzéséért végzett munkájával érdemelte ki. Közreműködött a sturgisi Gypsy (motoros klub) versenyek lebonyolításában, kiváltképp a rally alatt.
  2. Ronald McKinley, aki dél-dakotai járőrként eltöltött évei alatt, majd 1991-es nyugdíjazását követően is a biztonságos motorozás szószólója volt. A mai napig a múzeum önkéntese.
  3. Nancy Davidson "a Harley-Davidson menye", Willie G. Davidson felesége, a motorozás támogatója.
  4. Stan Simpson, az Amerikai Motorosok Egyesületének (AMA - American Motorcyclist Association) elnöke, egykoron kiváló enduro és motorkrossz versenyző.
  5. Betsy E. Lister a Massachusetts beli Medfordból, aki motoros siteokat működtet, valamint Massachusetts és New Hempshire megye „udvari motoros költője”.
  6. Mike Tomas, a Kiwi Indian motorgyár alapítója.

A tavalyi bejutók között csupán egyetlen hölgy volt. Cookie Crum már általános iskolás kora óta motorozott, majd 18 éves korától a halálfalon is bemutatta tudását. Később férjével egy Harley-Davidson kereskedést vezettek az Oregon állam beli Medfordban, és számos motorosnak segítettek - férfiaknak és nőknek egyaránt. Az ő segítségével jött létre több motoros klub és egyesület az Egyesült Államokban.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!