Halálra gázolták a magyar vándort

gecse balazs gergo halalra gazoltakGecse Balázs Gergő 14 éve járta ökrös szekérrel, s egy kutyával Európát - aki csak látta, elcsodálkozott a mesehősnek beillő fiatalemberen. A napokban délkelet-Franciaországban, halálra gázolta egy idős autóvezető.

Gecse Balázs Gergő 32 éves volt és úgy nézett ki, mint egy mesehős, aki valamelyik mesekönyvből lépett ki mai világunkba. S csak vándorolt és vándorolt - Magyarország után, Európát kezdte el járni.

Hogy kikkel? Társai négy szarvasmarha és egy kutya voltak. Szeptember 23-án, vasárnap, délkelet-Franciaországban, Villard-Bonnot közelében, a helyi sajtó szerint reggel fél 9 körül, halálra gázolta egy idős sofőr.

HIRDETÉS (x)

A vándor - a vezető állítása szerint - az út belső oldalán sétált a szekere mellett, amikor is, a naptól elvakult autós elütötte. Balázs, a Kis Szent Bernát-hágón át érkezett meg Franciaországba, ahol utolérte a végzete.

Gecse Balázs Gergő regényes életet választott magának. Móron született, s az érettségi után, nem az egyetemi felvételit szorgalmazta, hanem épített egy ökrös szekeret, s egy tangóharmonika, egy kutya és 2 kecske társaságában, elkezdte járni Magyarországot.

Az állatok folyamatosan cserélődtek körülötte. Útközben néha munkát vállalt, hiszen jól értett a fafaragáshoz, asztalosmunkákhoz, bőrművességhez, nemezeléshez és így tovább. Így keresett annyi pénzt, ami elég volt neki és az állatainak.

Szomorú vége lett a magyar vándor útjának, aki olyan volt, mint egy Lázár Ervin-mese kedves hőse, akiről portréfilm is készült:

 

Forrás: 444.hu
Fotó: Facebook/lcafe.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!