Halálra gázolták a magyar vándort

gecse balazs gergo halalra gazoltakGecse Balázs Gergő 14 éve járta ökrös szekérrel, s egy kutyával Európát - aki csak látta, elcsodálkozott a mesehősnek beillő fiatalemberen. A napokban délkelet-Franciaországban, halálra gázolta egy idős autóvezető.

Gecse Balázs Gergő 32 éves volt és úgy nézett ki, mint egy mesehős, aki valamelyik mesekönyvből lépett ki mai világunkba. S csak vándorolt és vándorolt - Magyarország után, Európát kezdte el járni.

Hogy kikkel? Társai négy szarvasmarha és egy kutya voltak. Szeptember 23-án, vasárnap, délkelet-Franciaországban, Villard-Bonnot közelében, a helyi sajtó szerint reggel fél 9 körül, halálra gázolta egy idős sofőr.

HIRDETÉS (x)

A vándor - a vezető állítása szerint - az út belső oldalán sétált a szekere mellett, amikor is, a naptól elvakult autós elütötte. Balázs, a Kis Szent Bernát-hágón át érkezett meg Franciaországba, ahol utolérte a végzete.

Gecse Balázs Gergő regényes életet választott magának. Móron született, s az érettségi után, nem az egyetemi felvételit szorgalmazta, hanem épített egy ökrös szekeret, s egy tangóharmonika, egy kutya és 2 kecske társaságában, elkezdte járni Magyarországot.

Az állatok folyamatosan cserélődtek körülötte. Útközben néha munkát vállalt, hiszen jól értett a fafaragáshoz, asztalosmunkákhoz, bőrművességhez, nemezeléshez és így tovább. Így keresett annyi pénzt, ami elég volt neki és az állatainak.

Szomorú vége lett a magyar vándor útjának, aki olyan volt, mint egy Lázár Ervin-mese kedves hőse, akiről portréfilm is készült:

 

Forrás: 444.hu
Fotó: Facebook/lcafe.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pünkösd miatt rövid hét volt, vagyis nekem olyan szerencsém volt, hogy több nap volt pihenős...
Bővebben...
Az ovi utolsó hete nagyon kemény. Mármint nekem... Évzáró, utolsóminden, táborszülői, sulisintéznivalók, füzetcsomagátvétel, apáknapja, úristenmindjártittazanyámis,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!