Elromlott a bojlered? Ne a 112-t hívd!

112 segelykero szamA 112-es segélykérő számot nagyon sokan hívják fel olyan ügyekben, amelyek finoman szólva, nem kívánnak semmilyen rendőri-, mentős-, katasztrófavédelmi beavatkozást. Emiatt készült el az a kisfilm, amely erre a problémára kívánja felhívni a figyelmet.

A statisztikai adatok szerint – melyek évek óta nem változtak -, évi 5 millió segélykérő hívásból 4 millió nem valós – ez az arány elképesztő. Annak érdekében, hogy valahogyan felébresszék az embereket Csipkerózsika-álmukból, az őrző-védő szervek egy kisfilmet készítettek.

Ha valaki felhívja a 112-t azzal, hogy például elromlott a bojlere, nem tudja a telefonja PIN-kódját vagy bajba jutott egy kis mókus, lehet, hogy éppen egy súlyos balesetet bejelentő veszít perceket emiatt. Életek múlhatnak ezen!

HIRDETÉS (x)

A központi segélyhívó rendszer 2014 óta működik, amelyhez a katasztrófavédelem 2016-ban, míg a mentőszolgálat 2017-ben csatlakozott. Az operátorok összesen 21 086 745 hívást kezeltek, amiből 75% fals volt.

A 112-es szám és a segélyhívó központok munkája azért fontos, mert a mentőszolgálathoz, a katasztrófavédelemhez, már csak azok a hívások jutnak el, amelyek valósak, és indulhatnak a helyszínre segítséget nyújtani.

Ha baj van, a legfontosabb a gyorsaság, hiszen aki egy baleset helyszínéről telefonál, gyorsan elmondja a nevét, megadja a pontos helyet és elmondja, mi történt. Ekkor a kezelő már tudja is, hová kell továbbítania a hívást és indulhat a mentés.

Arra kérik tehát a lakosságot, hogy csak igazi vészhelyzetben hívják a 112-s számot! Azért, hogy igazán figyelemfelhívó legyen az üzenet az emberek felé, olyan filmet kellett készíteni, ami rögzül bennük vagy valamiért felkapják rá a fejüket. Azt hiszem, ez sikerült!

A fals hívásokról pedig, itt hallható egy összeállítás. Érdemes meghallgatni!

Forrás: 24.hu
Fotó: youtube

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!