Halhatatlan motoros Alsóörs új díszpolgára

harley szoboravatas 7Alsóörs és a motoros közösség igaz barátságát szimbolizáló szobor „üdvözli” ezentúl a községbe érkezőket. A Harley-Davidson és a STIHL közös története tovább folytatódott, szeptember 12-én, ünnepélyes keretek között adták át Gáborecz István új alkotását, a tavaly kifaragott 300 kilós Fat Boy riderét.

Alsóörs közel 20 éve ad otthont a Harley-Davidson Open Road Festnek és látja vendégül a motorosokat. Hálából és tisztelettel adózva a község vendégszeretetének Gáborecz István, a STIHL szobrásza, tavaly kifaragott egy életnagyságú Fat Boy-t, majd idén annak riderét. Az alkotást a Strand sétányra avatták fel, ahol méltó jelképe lesz a község és a motorosok közötti igaz barátságnak.

A Fat Boy-ra a STIHL szobrásza a 19. Open Road Festen készítette el a hozzá legjobban illő ridert, közel 20 óra megfeszített munka során. Ezután még további 6 órába telt, hogy a motorost a helyére illessze. „Szeretem a kihívásokat, de még ennél is jobban ezt a közösséget, és a hangulatot, amely átitatja. Alsóörs valóban a szabadság kapuja lett a Harley-találkozónak köszönhetően. Büszke vagyok arra, hogy az én alkotásom is részese lehet annak, ami itt történik” – mondta Gáborecz István az átadón, aki először vett részt személyesen egy általa kifaragott mű felavatásán.

HIRDETÉS (x)

„A Harley-Davidson és a STIHL közel állnak egymáshoz. Mindkét márka egyet jelent a teljesítménnyel és a teljesítmény által nyújtott szabadsággal. Ezúton is szeretnénk gratulálni Gáborecz Istvánnak, hogy ennyire kifejező alkotást tudott készíteni a két ikonikus márka összefonódásának. Reméljük, lesz a sztorinak folytatása a jövőben is” – értett egyet Dobai Attila, a Harley-Davidson Open Road Fest igazgatója és Papp Zoltán, a STIHL projektmenedzsere.

 

A 20 éve tartó barátság szimbólumát ezentúl bárki megcsodálhatja Alsóörsön, a szoborra a helyiek is büszkén tekintenek és továbbra is nagy szeretettel várják a motorosokat és a fesztiválozókat. „Jövőre egy tűzijátékkal is szeretnénk kedveskedni a 20. jubileumát ünneplő rendezvénynek.” – avatta be az egybegyűlteket Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere, majd a következő szavakkal búcsúzott: „Alsóörs vár, marasztal, visszavár!”

harley szoboravatas 5

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!