Ismételd át a rendőri karjelzéseket!

Rácz Edina - . Motoros hírek

tony lepore dance copRendőri forgalomirányításra csak különleges helyzetekben van szükség, ezért nem része a mindennapi életnek. De ha mégis beleszaladsz egy ilyen eseménybe, vajon nem kap el az ideg amiatt, hogy nem emlékszel a jelzések jelentésére? Ismételd át őket velünk!

Valamiért lassan halad a járműsor. Dugó van. Nézel ki a fejedből, lustán várakozol, ásítasz nagyokat. S néha a gázra léphetsz, a lomhán araszoló gépek között.

Aztán rájössz, hogy valami nem stimmel. A lámpák nem világítanak, s távolról mintha egy alakot látnál az úttest közepén „mutogatni”. Ez meg mit művel?! – kérdezed magadtól.

HIRDETÉS (x)

Majd leesik a tantusz: „Jesszus, ez egy rendőr, aki irányítja a forgalmat. Ajjajjjjj, mit is jelentenek a karjelzések? Hú, de régen kerültem ilyen helyzetbe! És a KRESZ-vizsga még régebben volt… Hátha az előttem levővel együtt gyorsan elslisszolhatok és nem rám kerül a döntés, vajon most mit kell tennem… Mehetek vagy sem?”

Ugye-ugye, kerültél már ilyen izzasztó helyzetbe, s rögtön felélénkültél a járműsor közepén csücsülve, és rettegve vártad, hogyan tovább…

Annak érdekében, hogy ilyen helyzetekben ne rágd le a körmödet, nem árt néha átismételni a rendőri karjelzések jelentését! A Ladány TV-ben készítettem egy riportot a püspökladányi rendőrök közreműködésével, ezért van ennyire az interjú is a városra kihegyezve.

Mindezek ellenére, a rendőri forgalomirányítás okai, valamint a karjelzések mindenhol ugyanazok. Nézd csak!

A komolyságot félretéve, s a magyar rendőrök figyelmébe ajánlva, egy kis tánccal igazán feldobhatnák a forgalomirányítás, mint ahogyan Rhode Island-ben teszi ezt sokszor Tony Lepore…

Fotó: NPR

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS