Ismételd át a rendőri karjelzéseket!

tony lepore dance copRendőri forgalomirányításra csak különleges helyzetekben van szükség, ezért nem része a mindennapi életnek. De ha mégis beleszaladsz egy ilyen eseménybe, vajon nem kap el az ideg amiatt, hogy nem emlékszel a jelzések jelentésére? Ismételd át őket velünk!

Valamiért lassan halad a járműsor. Dugó van. Nézel ki a fejedből, lustán várakozol, ásítasz nagyokat. S néha a gázra léphetsz, a lomhán araszoló gépek között.

Aztán rájössz, hogy valami nem stimmel. A lámpák nem világítanak, s távolról mintha egy alakot látnál az úttest közepén „mutogatni”. Ez meg mit művel?! – kérdezed magadtól.

HIRDETÉS (x)

Majd leesik a tantusz: „Jesszus, ez egy rendőr, aki irányítja a forgalmat. Ajjajjjjj, mit is jelentenek a karjelzések? Hú, de régen kerültem ilyen helyzetbe! És a KRESZ-vizsga még régebben volt… Hátha az előttem levővel együtt gyorsan elslisszolhatok és nem rám kerül a döntés, vajon most mit kell tennem… Mehetek vagy sem?”

Ugye-ugye, kerültél már ilyen izzasztó helyzetbe, s rögtön felélénkültél a járműsor közepén csücsülve, és rettegve vártad, hogyan tovább…

Annak érdekében, hogy ilyen helyzetekben ne rágd le a körmödet, nem árt néha átismételni a rendőri karjelzések jelentését! A Ladány TV-ben készítettem egy riportot a püspökladányi rendőrök közreműködésével, ezért van ennyire az interjú is a városra kihegyezve.

Mindezek ellenére, a rendőri forgalomirányítás okai, valamint a karjelzések mindenhol ugyanazok. Nézd csak!

A komolyságot félretéve, s a magyar rendőrök figyelmébe ajánlva, egy kis tánccal igazán feldobhatnák a forgalomirányítás, mint ahogyan Rhode Island-ben teszi ezt sokszor Tony Lepore…

Fotó: NPR

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!