Újra sláger az NDK sztár – Simson a járműtolvajok új favoritja

simson lopasok 01Rendőrségi statisztikák szerint, az elmúlt három év számait tekintve Magyarországon csökkent az eltulajdonított járművek száma, ami örvendetes hír. A Ford modelljei állnak leginkább a tolvajok fókuszában, de ami roppant érdekes, hogy a vegyesfelvágott kimutatás – autók, motorok egy kupacban – nyolcadik helyén a Simson foglal el sajnálatos módon nagyon előkelő helyet.

Akik abban az időben voltak gyerekek, fiatalok, amikor a gazdaboltok, vagy épp autóalkatrész üzletek kirakatában díszelegtek a hőn áhított Simson modellek, azoknak a szemében a mai napig kultikus tárgy. Vannak olyanok, akik nosztalgiából, idősebb korukban újra beszereztek maguknak egy-egy szép, felújított példányt, vagy épp fiatalok anyagi megfontolásból használják.

Nem kér sokat, egyszerű karbantartani, öröm vele minden kilométer. Felidézi a régmúlt időket. Azt a kort, amikor szinte egyeduralomban képviselte a minőséget az akkori, szocialista ipar rémes csúfságai közül kiemelkedve. A legmegbízhatóbb, és hosszú távon is jól működő segédmotor volt.

HIRDETÉS (x)

Úgy néz ki, hogy erényeiből nem sokat vesztett az évek során, és mivel a retro hullám újra magasra csap, a piaci értéke is megnőtt, keresetté vált. Az ilyen hullámokat a tolvajok is meglovagolják, és így történhetett meg az, hogy 2017-ben összesen 78 Simson eltulajdonítását jelentették be a szomorú gazdik.

Az a tény, hogy ezekből mennyi került elő, nem ismeretes, de valószínű, hogy nem túl sok. A jól összeszokott alkatrészek minden bizonnyal hamar búcsút mondtak egymásnak, és itt-ott, börzéken lettek eladva, vagy épp egy kis átalakítás után az egész kismotor egyben talált új gazdára úgy, hogy a tolvaj csak röhögött a markában.

Aki még őrizgeti Simsonját a garázsában, az védje azt fokozottabban. Ha elmegy a Szimóval valamerre, jól zárja, láncolja le, és ha lehet, fél szemmel figyelje, nehogy illetéktelenek a közelébe kerülhessenek. Ezt, a korabeli nyugatot (bár ugye NDK keletnek számított, de mégis azt éreztük, ez valami nyugati cucc) megtestesítő járgányt érdemes óvni, és nem hagyni, hogy bárki is elvegye tőlünk.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!