Motoros felvonulással kampányol a szcientológia a bandaháborúk ellen

peace ride los angelesA United in Peace mozgalom még 2012-ben Los Angeles utcáin született meg, ahol a legnagyobb szükség volt rá. Azóta jelentős mértékben csökkentek a bandaháborúk és a rendőrség valamint a bandák közötti viszályok a térségben.

Két kiemelkedő közösségi vezető, az iszlám nemzet fekete-amerikai vallási közösségének lelkésze, Tonny Muhammad és Alfreddie Johnson tiszteletes a World Literacy Crusade (világi műveltségi keresztes hadjárat) alapítója fejéből pattant ki az ötlet még 2012-ben, hogy hogyan tudnának közelebb kerülni a kaliforniát nagy mértékben sújtó bandaháborúk csökkentéséhez. A megoldást a szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard: Út a boldogsághoz című írásában találták meg. 

Muhammad miniszter már jól is merte a füzet erejét a közösségel való kapcsolata, és a bandaháborúk áldozatainak kezelése miatt. Azt is meglátta, hogy mik azok az eszközök, amikkel a füzet hatása megsokszorozható annak érdekében, hogy fellépjen a Los Angeles környékét az 1970-es évek óta sújtó bandaháborúkkal szemben. 

HIRDETÉS (x)

A céljának elérése érdekében megkereste azokat, akik legalább olyan sokan vannak Los Angeles utcáin, mint a különböző bűnbandák: először a motoros klubokat. Elsőként a Black Stallions, az East Side Riders Bike Club és a National Lowriders tagjai csatlakoztak a kezdeményezéshez., de mára már a támogató motoros klubok száma is sokszorosára nőtt. 

Az elmúlt évek alatt a kezdeti néhány tucat résztvevőből immár több száz motoros lett, a rendezvényeiken többezer ember vesz részt. Motorjaik nyergében keresztül-kasul bejárják a bandák felségterületeit a klubok, valamint a hozzájuk csatlakozó szimpatizánsok. Akár többszáz mérföldet is megtesznek annak érdekében, hogy a legszükségesebb helyeken osztogassák az Út a boldogsághoz füzetet az embereknek a parkokban, főutakon, bevásárlóközpontokban.

2013-ban Tonny Muhammad miniszter létrehozta a United in Peace alapítványt, amihez nem csak magánszemélyek csatlakozhatnak. Honlapjukról értesülhetünk arról, hogy hol és mikor lesz a következő Peace Ride.  

Nézd meg Tonny Muhammad miniszter kisfilmjét, amiben elmeséli a missziójának történetét! 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Már az ötletelgetés első fázisait is végigkísérték a barátok, ismerősök aggódó kérdései: „biztos, hogy egyedül...
Bővebben...
Arról már írtam korábban különféle pontokba szedve, miért szeretek egyedül motorozni. A nyűgöket leszámítva rengeteg...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!