40 új robogót kaptak a polgárőrök

polgaror robogokAz Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság 40 db Piaggio Liberty C54 típusú segédmotoros kerékpárt szerzett be az Országos Polgárőr Szövetség közlekedésbiztonsági tevékenységének támogatása érdekében.

Az új robogókat a polgárőrség közterületi szolgálatellátásának fejlesztése céljából, a közlekedésbiztonság javításával összefüggő feladatainak teljesítésére fogja használni. Az eszközök közlekedésbiztonsági célú felhasználása a polgárőrök fokozottabb közterületi jelenlétében, a rendőr-polgárőr közös szolgálatellátás során a gyalogos, kerékpáros, segédmotoros kerékpáros közlekedői csoport hatékonyabb ellenőrzésében nyilvánul meg.

A segédmotoros kerékpárok átadásával egyidejűleg a rendőrség szolgálati feladatok végrehajtásából kivont, használt személygépkocsikat is átadott a polgárőrségnek, a feladatok hatékonyabb végrehajthatósága érdekében. Ennek hátterében az áll, hogy a rendőrség új szolgálati gépjárműveket szerzett be és állított szolgálatba. A használt személygépkocsik így a jövőben is bűnüldözési, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti feladatokat fognak ellátni.

HIRDETÉS (x)

Az ORFK-OBB az elmúlt években kerékpárok és segédmotoros kerékpárok beszerzésével több alkalommal is támogatta a polgárőrök munkáját. Első alkalommal 2013 márciusában 200 db, 2014 decemberében 460 db, majd 2015 novemberében 258 db kerékpár átadásával 918-ra nőtt az OPSZ részére átadott kerékpárok száma. Emellett 2013 májusában 20 db, 2015 februárjában 30 db, 2016. áprilisában 41 db Honda, 2017-ben pedig 37 db Piaggio segédmotoros kerékpár átadására került sor.

Forrás: Baleset-megelozes.eu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!