40 új robogót kaptak a polgárőrök

polgaror robogokAz Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság 40 db Piaggio Liberty C54 típusú segédmotoros kerékpárt szerzett be az Országos Polgárőr Szövetség közlekedésbiztonsági tevékenységének támogatása érdekében.

Az új robogókat a polgárőrség közterületi szolgálatellátásának fejlesztése céljából, a közlekedésbiztonság javításával összefüggő feladatainak teljesítésére fogja használni. Az eszközök közlekedésbiztonsági célú felhasználása a polgárőrök fokozottabb közterületi jelenlétében, a rendőr-polgárőr közös szolgálatellátás során a gyalogos, kerékpáros, segédmotoros kerékpáros közlekedői csoport hatékonyabb ellenőrzésében nyilvánul meg.

A segédmotoros kerékpárok átadásával egyidejűleg a rendőrség szolgálati feladatok végrehajtásából kivont, használt személygépkocsikat is átadott a polgárőrségnek, a feladatok hatékonyabb végrehajthatósága érdekében. Ennek hátterében az áll, hogy a rendőrség új szolgálati gépjárműveket szerzett be és állított szolgálatba. A használt személygépkocsik így a jövőben is bűnüldözési, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti feladatokat fognak ellátni.

HIRDETÉS (x)

Az ORFK-OBB az elmúlt években kerékpárok és segédmotoros kerékpárok beszerzésével több alkalommal is támogatta a polgárőrök munkáját. Első alkalommal 2013 márciusában 200 db, 2014 decemberében 460 db, majd 2015 novemberében 258 db kerékpár átadásával 918-ra nőtt az OPSZ részére átadott kerékpárok száma. Emellett 2013 májusában 20 db, 2015 februárjában 30 db, 2016. áprilisában 41 db Honda, 2017-ben pedig 37 db Piaggio segédmotoros kerékpár átadására került sor.

Forrás: Baleset-megelozes.eu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!