Motorbalesetnél automatikusan jöhet segítség

biker sosAz okoseszközök világában, természetes, hogy a fejlesztők elkezdtek azon gondolkozni, hogyan lehetnek minél jobban a segítségére a motorosoknak. A BikerSOS elnevezésű program baleset esetén, automatikusan segítséget hív.

Az alkalmazást két szoftverfejlesztő motoros fejlesztette ki, mégpedig Christian Indra és Werner Richtsfeld, akik folyamatosan szembesültek azzal, hogy félti őket a családjuk, a barátaik, mint ahogyan minden motorost.

Ezért tehát, azon gondolkodtak, hogyan orvosolhatnák ezt a problémát, vagyis kicsit növelni a családtagok biztonságérzetét... Hiszen, ha valaki éppen vezet, nem tudja felvenni a telefont. Ha sokáig nem lehet elérni, természetes, hogy mindenki egyből a legrosszabbra gondol...

HIRDETÉS (x)

De mit tud a BikerSOS? Ez a program észleli a balesetet és egyből vészhelyzeti sms-t küld. A barátok, a család élő kapcsolaton keresztül követheti, merre tart a hozzátartozójuk – a GPS-jeleken alapul ez a technológia.

Ha csökkenni kezd a motoros sebessége, esetleg elvész a GPS-jel, a szoftver megvizsgálja a mobiltelefonban lévő szenzorok adatait. Ha úgy érzékeli, hogy baleset történt, felveszi a kapcsolatot a vészhelyzeti telefonszámokkal, valamint a legközelebbi vészhelyzeti központtal. ...Ha a motoros elérhetetlen, mentőket küldenek a helyszínre.... Kattints és Tweetelj!

Nem árt a legszükségesebb egészségügyi adatokat a programba beírni. Az adatok természetesen titkosítva vannak. A BikerSOS alkalmazás ingyenes, de a legtöbb funkció a prémium verzióban érhető el, ami heti 5 euró, a havi 10-, míg az éves 50 euró.

A mai modern világban, nem árt ilyen jellegű alkalmazásokat igénybe venni, hiszen fő a megelőzés és a biztonság!

Forrás, fotó: m.sg.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!