Éljen május elseje - A jövő hónap elejétől olcsóbban motorozhatunk az autópályákon

havi matrica 01Nyugi, ez most nem vicc, és nem is a munka ünnepére verbuválunk felvonulókat. A tréfák hónapja április volt, így azóta már komolyan veheted a híreket. Végre egy csipetnyi jó is történik a motorosokkal, és nem csak a májusi majálisnak örülhetnek.

 

A bolondok napja alkalmából született kamu híreink kapcsán megjegyeztük, hogy reméljük, a közeljövőben valami mégis csak valóra válik azokból az elképzelésekből, melyek a motorosok életét könnyítenék meg. Nos, jó hírünk van. Az autópálya használati díj május első napjától a motorosok számára mérséklődik.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a motorosok számára az eddig is kedvezőbb áru 10 napos autópálya matrica mellé bevezeti a szintén közel féláru havi matricát is. Ez annyit jelent, hogy a D1M kategóriájú motorkerékpáros matricát az eddigi 4780 forint helyett 2500 forintért lehet megvásárolni.

HIRDETÉS (x)

Éves, illetve megyei matrica, kedvezőbb feltételekkel, kimondottan motorosok részére továbbra sem lesz kapható. Persze, ne legyünk elégedetlenek, ez a mostani változás is roppant örvendetes. Most már csak a 4 napos matrica visszaállítását, illetve az egynapos úthasználati díj bevezetését kellene valahogy megérnünk. Talán ezek is valóra válnak szép lassan.

Addig nem marad más hátra, mint hogy túléljük pl. az M1-es autópálya terepviszonyait, mely lassan már Dakar etapnak is beillene. Jó lenne, ha a pénzünkért megfelelő szolgáltatást is kapnánk. Idén már az üzemeltetők sem halogathatták tovább az alapos karbantartást, és belekezdtek újjáépíteni az M1-est. A nyári dugókban is legyetek türelmesek, körültekintőek, amikor kifogtok egy-egy útkarbantartó csapat miatt létrejött forgalomlassító szakaszt.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!