Új EU-s szabálynak köszönhetően lesz könnyebb minden motoros élete

aprilisi trefa 01Azt már a motoros társadalom régóta a bőrén érzi, hogy sok törvényhozó meg van arról győződve, hogy a motorozás luxus tevékenység, és aki ennek hódol, arról végtelen mennyiségben lehet lehúzni a bőrt mindenféle adó, útdíj, és még sok más meg nem fogható „szolgáltatás” címén.

A kispénzű motorosok, akik lapos pénztárca mellett sem akarnak lemondani a kétkerekűek nyújtotta élvezetekről, fokozottan megéreznek minden újabb lehúzást. Örvendetes hír, hogy idén július 1-től ennek vége. Mostantól nekik is több marad a zsebükben.

Az Európai Unió minden tagállamát arra kötelezi, hogy segítse, és támogassa a motorozás szerelmeseit. Többek között kedvezőbb autópálya használati díjakat vezettet be, ami mellett ingyenessé teszi azok használatát arra a megyére, melyben a motorosnak bejelentett lakcíme van.

HIRDETÉS (x)

Az új szabályozás kitér arra is, hogy a kormánynak 5%-ra mérsékelnie kell a motoros kiegészítők, ruházat, alkatrészek, kenőanyagok és a motorozással kapcsolatos szolgáltatások áruforgalmi adóját. A legnagyobb könnyítés számunkra, hogy az üzemanyagokat forgalmazó cégekre is kiterjed ez a mérséklés, így a motorosok kedvezőbb feltételekkel tankolhatnak majd a kutaknál.

Annak érdekében, hogy a garázzsal nem rendelkező motorosoknak ne kelljen a vasat utcán tárolniuk, a parkolóházaknak, mélygarázsoknak ingyenes tárolási lehetőséget kell biztosítaniuk. A rendvédelmi szervek sem ússzák meg a változásokat. Őket arra kötelezi az Unió, hogy fokozott alapossággal vizsgáljanak ki minden, motorosokat ért támadást, szabálysértést, melyek az utakon érik őket. Emellett a közlekedésért felelős hatóság KRESZ módosításokat is kénytelen lesz tenni, hogy még nagyobb biztonságban motorozhassunk.

Mielőtt a monitor előtt ülve ujjongani kezdenél, hűtsd le magad nyugodtan. A fent leírt hírek nem valósak. Te vagy április bolondja, ha elhitted, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek. Persze, szuper lenne. Ha a megálmodott változásoknak csak a tizede valósággá válna, már annak is nagyon örülnénk veled együtt. Reméljük, így lesz. Addig pedig élvezd a motorozást saját lehetőségeid szerint, és reménykedj abban, hogy idővel könnyebb lesz a helyzetünk!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!