5+1 tanács esőben motorozáshoz a Víz Világnapján

Tartalomjegyzék

esoben motorozas a viz vilagnapjaAz időjáráson még nem látszik teljesen, de már óhatatlanul itt a tavasz. Ma van a Víz Világnapja, és hétvégén már nyári időszámításra állunk át, de valószínűleg lesz még jópár esős menetünk, hiszen erről szól ez az évszak. 

Két napja már a nappalok győzedelmeskednek az éjszakák felett, a kertben épp becuccolnak a cinkék az odúba, és remélhetőleg már nem lesz több hó sem. Jó lenne, ha a húsvétot nem hónyuszival kellene ünnepelni... Elég volt a télből, jöhetnek a motoros programok és a napsütés!

Azért az hiú ábránd, hogy ennyivel megússzuk, hiszen a tavasz az egyik legszeszélyesebb évszakunk. Még ha a hőmérő higanyszála fel is ugrik a pozitív tartományba, jó esélyünk van rá, hogy a nap bármely szakában belefussunk egy záporba. Igyekezzünk az égi áldást a lehető legbiztonságosabban megúszni! Álljon itt ehhez néhány jótanács.

HIRDETÉS (x)

1. Legyen esőruhád!

via GIPHY

A legfontosabb tanács, amivel a legtöbb öreg motoros is egyet ért, hogy mindenképp legyen esőruhád. És ha már van, akkor hordd is magadnál! Hosszú évtizedek tapasztalata mutatja, hogy sokkal nagyobb az esélye annak, hogy nem fog esni az eső, ha nálad van az esőruha. Ellenben ha nincs vagy épp otthon felejtetted, azt kockáztatod, hogy bőrig fogsz ázni, ami nem csak bőrruhában kellemetlen. 

2. Lassíts!

via GIPHY

Ha már belefutottál az esőbe, akkor nincs mit tenni, hiszen úton vagy, oda kell érni, ahova indultál. Gyakran előfordul, hogy menet közben kap el az eső, és nincs esélyed megállni, legalábbis nem azonnal. Az eső erősségének is vannak fokozatai... azt mindenki tudja, hogy mikor esni kezd, hirtelen megváltozik a motorgumi tapadása, az aszfalton lévő por a vízzel keveredve csúszóssá válik, ezért először mindenképp lassíts, és vezess sokkal óvatosabban!

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!