Cake Kalk, az igazán természetbarát krosszmotor

cake kalk 04Folyamatosan bővül az elektromos járművek piaca, így már nem csak utcai felhasználásra tervezett modellekkel találkozhatunk a kiállításokon, hírekben, hanem terepmotorokkal is. Mostantól már hangtalanul és a jó levegőt nem szennyezve hódolhatnak szenvedélyüknek a sárdagasztók, bár az összetúrt talaj problémája továbbra sem oldódik meg.

 

Idén januárban, Denverben mutatta be a nagyközönség és a média számára a Cake nevű amerikai cég Kalk névre hallgató, teljesen elektromos működésű off-road gépét, mely valahol a mountain bike bringák és a krosszmotorok közé sorolható, de persze elektromos meghajtású.

A kalandvágyó természetbarát motorosok legmegfelelőbb eszköze lehet az új jövevény, bár az egy töltéssel elérhető 80 kilométeres hatótáv nem hangzik túl jól. Főleg nem akkor, ha nem tervezett útvonalon halad tulajdonosa, és a visszaútra már nem marad delej az akksikban. A Kalk 80 km/h-s végsebessége viszont elegendő terepre, és akár városi ingázásra is lehet majd használni.

HIRDETÉS (x)

A kis cég által tervezett és gyártott gép a legkorszerűbb technikákkal és anyagokból készült, így nagyon tartós és könnyű felépítésű. Az alig 70 kilogrammos súly miatt kezelhetőségének könnyedsége egy kerékpáréhoz hasonló. Kétféle üzemmódban használható, így a profik és gyakorlattal rendelkezők mellett a teljesen amatőrök is, korra és nemre való tekintet nélkül biztonságosan használhatják.

A nagypapás, visszafogott motorozás mellett a Kalk kiválóan alkalmas hajmeresztő mutatványok kivitelezésére is, így az extréme motorkrossz és trial rajongók is a célközönség részeit képezik.

A Kalk alkatrészei nem innen-onnan összeszedett mountain bike cuccok, mivel azok ide azért gyengék lettek volna. Mindegyik alkatrésze kimondottan ehhez az elektromos off-road géphez lett tervezve, gyártva, így a felhasználók biztosak lehetnek majd abban, hogy nem hullik szét alattuk egy-egy kemény bevetésen.

A gyártó a legkeményebb tesztek alatt vizsgálta a Kalk tulajdonságait. A bemutatást megelőzően a svédországi nyúzópróbán a legkülönfélébb terepviszonyokon is jól bizonyított a könnyűsúlyú terepgép.

A Cake Kalk közel 3 500 000 forintos ára nem épp a legcsekélyebb. Ez az összeg jócskán megugorhat, mire európai bevezetésre kerülne az új masina. Bár még az is lehet, hogy egyáltalán nem kerül terjesztésre az Egyesült Államokon kívül. Ha mégis, akkor kemény harcra számíthat, mert több itteni gyártó is versenyben van, így konkurencia akad majd bőven.

cake kalk 04cake kalk 04cake kalk 04cake kalk 04cake kalk 04

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!