Motoros balesetek nélkül zajlott az első tavaszi hétvége

konvojMinden évben rettegve kapcsolom be a számítógépet az első melegebb tavaszi hétvége után, de ezúttal mindössze egy motorbalesetről szólnak csak a hírek.

A hosszú, hideg tél kikezdi a motorosok idegeit, akik semmi másra nem vágynak, csak hogy gurulhassanak egyet kedvenc járgányukon a kellemes meleg időben. Az elmúlt hétvége pedig olyan időjárást hozott, amiről minden motoros álmodik, így sokan előtolták téli álmukból a vasakat, és rövidebb-hosszabb motoros túrákra indultak. 

Az ilyen első tavaszi hétvégéknek az is a rákfenéje, hogy általában a körülmények még nem tökéletesek a motorozáshoz. A hosszú pihenő után a motorosok reflexei még lassúak, a rutinjuk megkopik, az aszfalt még nem olyan hőmérsékletű, mint nyáron, sok a kátyú, és az autósok sincsenek még felkészülve a motorosok érkezésére, nem figyelnek oda rájuk.

HIRDETÉS (x)

Ezért is fordulhat elő, hogy ilyenkor általában sok baleset történik. Vasárnap esténként általában már a motoros balesetekkel vannak tele a hírek, amitől nem csak motorosok gyomra szorul össze. 

Úgy tűnik, az elmúlt hétvégén szerencsés volt a csillagzat, hiszen mindössze egy motorbalesetről számolt be a VEOL - no igen, a budapest környéki hegyek mellett a Velencei tó és a Balaton is kedvelt célpontja ilyenkor a vaslovasoknak. Bár a hírből nem derül ki pontosan, a motoros valószínűleg nem sérült meg súlyosan, hiszen akkor mindenhonnan erről hallottunk volna. 

A következő, március 15-i hosszú hétvégén, ha ilyen marad az időjárás, valószínűleg még többen előtolják a kedvencüket a garázsból. Nekik, és minden olvasónknak azt üzenem, hogy csak óvatosan, mert valsózínűleg nagy lesz a forgalom, sokan elutaznak majd pihenni, és a közlekedők között nem csak a motorosok lehetnek azok, akik kijöttek a rutinból. Vigyázzunk egymásra!

Ha kíváncsi vagy, hogyan kell felkészítened a motorod az első tavaszi túrára, kattints ide! 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!