Motoros balesetek nélkül zajlott az első tavaszi hétvége

konvojMinden évben rettegve kapcsolom be a számítógépet az első melegebb tavaszi hétvége után, de ezúttal mindössze egy motorbalesetről szólnak csak a hírek.

A hosszú, hideg tél kikezdi a motorosok idegeit, akik semmi másra nem vágynak, csak hogy gurulhassanak egyet kedvenc járgányukon a kellemes meleg időben. Az elmúlt hétvége pedig olyan időjárást hozott, amiről minden motoros álmodik, így sokan előtolták téli álmukból a vasakat, és rövidebb-hosszabb motoros túrákra indultak. 

Az ilyen első tavaszi hétvégéknek az is a rákfenéje, hogy általában a körülmények még nem tökéletesek a motorozáshoz. A hosszú pihenő után a motorosok reflexei még lassúak, a rutinjuk megkopik, az aszfalt még nem olyan hőmérsékletű, mint nyáron, sok a kátyú, és az autósok sincsenek még felkészülve a motorosok érkezésére, nem figyelnek oda rájuk.

HIRDETÉS (x)

Ezért is fordulhat elő, hogy ilyenkor általában sok baleset történik. Vasárnap esténként általában már a motoros balesetekkel vannak tele a hírek, amitől nem csak motorosok gyomra szorul össze. 

Úgy tűnik, az elmúlt hétvégén szerencsés volt a csillagzat, hiszen mindössze egy motorbalesetről számolt be a VEOL - no igen, a budapest környéki hegyek mellett a Velencei tó és a Balaton is kedvelt célpontja ilyenkor a vaslovasoknak. Bár a hírből nem derül ki pontosan, a motoros valószínűleg nem sérült meg súlyosan, hiszen akkor mindenhonnan erről hallottunk volna. 

A következő, március 15-i hosszú hétvégén, ha ilyen marad az időjárás, valószínűleg még többen előtolják a kedvencüket a garázsból. Nekik, és minden olvasónknak azt üzenem, hogy csak óvatosan, mert valsózínűleg nagy lesz a forgalom, sokan elutaznak majd pihenni, és a közlekedők között nem csak a motorosok lehetnek azok, akik kijöttek a rutinból. Vigyázzunk egymásra!

Ha kíváncsi vagy, hogyan kell felkészítened a motorod az első tavaszi túrára, kattints ide! 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!