Újabb szigorítás a jogosítványoknál!

edina jogsiA jogosítvány megszerzését, illetve megújítását szigorítják orvosi szempontból, hogy csökkentsék a bizonyos betegségek okozta balesetek számát. Így hosszabb lesz a vezetői engedély megújításához szükséges idő, hiszen gondoljunk csak a beutalókra, a várakozási időre az orvosnál és még folytathatnám...

Már érvényben van az a rendelet, amely megszabja, melyek azok a betegségek, amelyekben szenvedőktől meg kell tagadni a jogosítvány megszerzését, valamint kiktől kell szakorvosi véleményt kérni.

Nem kaphat vezetői engedélyt, aki eszméletvesztéssel, rosszulléttel járó betegségben szenved, vagy pedig valamilyen kór befolyásolja a mozgásképességét. Ott van például a szívritmus-zavar – a betegek semmiképpen sem kaphatnak jogosítványt.

HIRDETÉS (x)

A szív-, cukor-, idegrendszeri problémákkal küzdőknek, a folyamatosan gyógyszert szedőknek friss szakorvosi véleményre lesz szükségük. Mindezeken felül, több olyan betegség van, amelyeknél évenkénti orvosi felülvizsgálat szükséges a vezetői engedélyhez.

Rögtön felmerül a probléma, hogy ...a jogosítvány érvényesítési ideje megnő,... Kattints és Tweetelj! mert mindannyian tudjuk, mennyi időbe telik a háziorvosnál beutalókat kérni, majd eljutni az adott időpontban, szabadságot kivenni és így tovább. Tehát, érdemes odafigyelni az érvényességi időre és már hónapokkal előtte elkezdeni ezt a folyamatot!

Forrás: Népszava

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!