Robotikához fűződő koncepciók a Hondától

Tartalomjegyzék

Honda Robotics Concept 1A 2018-as CES elektronikai szakkiállításon mutatta be 3E Robotics Concept névre keresztelt tanulmánycsomagját a Honda.

A 3E rövidítés az angol empower (képessé tesz), experience (élmény) és empathy (empátia) szavakat takarja, egyúttal arra utal, hogy a Honda megérti az emberek igényeit és boldogabb életet kíván biztosítani számukra.

A robotikához fűződő koncepciók a Honda által elképzelt jövőt demonstrálják, amelyben robotok és mesterséges intelligenciára épülő eszközök segítik az embereket a legkülönfélébb helyzetekben (pl. katasztrófaelhárítás, ápolás). Működésük során ezek a gépek figyelik az emberek viselkedését, és folyamatosan tanulnak tőlük, hogy még hatékonyabban segíthessenek, valamint empatikusabbá váljanak.

HIRDETÉS (x)

A Honda 3E Robotics Concepthez kapcsolódó projekt azon főbb fejlesztései területeket érinti, amelyekre a 2018-as CES-en fókuszálni kíván a márka, tehát a robotikát, a mobilitást és az energiagazdálkodást. Ezeken a területeken hasonló gondolkodású partnereket bevonva végzi kutatási és fejlesztési tevékenységét a Honda, afféle „nyitott innovációként” tekintve a projektekre. Az elképzelés fontos eleme, hogy a különféle eszközök nem függetlenül, hanem rendszerbe kapcsolva, közösen végeznék a feladatokat, jelentősen kibővítve ezáltal az emberi életben rejlő lehetőségeket.

A 2018-as CES egyik legkülönlegesebb újdonsága a Mobile Power Pack World rendszer, ami egy cserélhető és újratölthető akkumulátorcsomagot, valamint egy energiaátviteli egységet foglal magában és a megújuló forrásból származó energia tárolására, valamint hatékony elosztására szolgál. Képességeiből fakadóan elektromos autók töltésére éppúgy alkalmas, mint háztartások energiaellátására, ebből fakadóan javíthatja az életkörülményeket, különösképpen azokban a régiókban, ahol az áramellátás akadozik.

– A Honda nem úgy tekint a robotikára, mint valamire, ami összeférhetetlen az emberiséggel, sokkal inkább lehetőséget látunk benne, hogy még jobb és teljesebb életet élhessünk – osztotta meg gondolatait Yoshiyuki Matsumoto, a Honda R&D Co., Ltd. elnök-vezérigazgatója. – Beléptünk abba az érába, amikor a robotikához fűződő fejlesztések egyre inkább előtérbe kerülnek és a hétköznapjaink részévé válnak, kibővítve az emberek lehetőségeit – tartotta fontosnak még kiemelni.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!