Vedd meg a 2018-as autópálya matricákat online!

virpay autopalya matrica 2018Közeledk az év vége, és ezzel egy időben hamarosan lejár az éves autópálya matricák érvényességi ideje is. Hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni, vedd meg az éves és megyei matricákat online! 

 

Már csak január 31. éjfélig érvényesek az éves autópálya matricák, így ha időben akarod beszerezni az újat, most van itt az alkalom

A magyar autópálya használati díjas matricás rendszerbe tartoznak a motorkerékpárok, személygépkocsik és annak pótkocsija, továbbá a legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművek, lakóautók és autóbuszok, valamint ezek vontatmányai. Ezek a gépjárművek a magyarországi autópálya hálózat díjfizetésre kötelezett útjait kizárólag előre (a díjköteles gyorsforgalmi útra történő felhajtás előtt) megvásárolt úthasználati jogosultsággal, azaz e-matricával használhatják.

HIRDETÉS (x)

A gépjárművek díjkategóriába sorolását a forgalmi engedélyben szereplő hatósági bejegyzés szerint kell meghatározni, a gépjármű megengedett legnagyobb össztömege, valamint a szállítható személyek száma alapján.

A megszokott időalapú autópálya matricák mellett (10 napos, havi, éves) magyarországi területi alapú, megyei matricatípus is elérhető a D1, D2, U és B2 kategóriába tartozó járművek esetén, amellyel egy megye gyorsforgalmi díjköteles úthálózata használható. Egy járműre több megyei autópálya e-matrica is váltható.

Az alábbi megyékre lehetséges éves megyei autópálya matricát vásárolni (gyorsforgalmi díjköteles úthálózattal rendelkeznek):

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Komárom-Esztergom megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye.

A megyei autópálya matrica hatálya a megye közigazgatási határán túl a megyét követő első csomópontig érvényes. Kattints és Tweetelj!

A 2018. évi éves országos és éves megyei matricák érvényességi ideje 2018. január 1-től kezdődik és 2019. január 31-én éjfélig tart. Az előre megváltott e-matricák 2017 decemberében nem biztosítanak úthasználati jogosultságot.

Az autópálya matricák atrica díjai 2018-ban sem változnak.

Ha szeretnéd már most megvásárolni éves autópálya matricáidat, kattints erre a linkre!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Miközben szerveztem a csamos napot, azért folyamatosan a fejemben motoszkált, hogy még lehet idén olyan...
Bővebben...
Még mindig nem tudjuk, hogy mi baja a motoromnak, lévén, hogy megint nem ültem rajta...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!