Waze - navigáció már motorra is

waze motorA tesztelés most már tavaszra marad, de már az a tudat, hogy motoron is használhatom a kedvenc navigációmat, felmelegíti a szívem. Meg a karácsony. 

Még november végén adták hírül, hogy a világ legnépszerűbb navigációs applikációja, a Waze legújabb frissítésében immár a motorkerékpár is választható járműtípus lesz iOS és Android rendszeren is. Azt nem tudom, hogy a motorosok felhördültek-e izgalmukban így a tél kezdetén, de majd tavasszal elmeséljük azt is, hogy mi mire megyünk vele. 

Mivel rendszeresen használom az applikációt a városi forgalomban, nagyon hasznosnak tartom a közösségi navigációt - személyautóban. Ennek a lényege egyébként az, hogy a Waze használói folyamatosan online vannak, és sebességüket, mozgásukat érzékeli a rendszer, valamint maguk a tagok is beküldhetnek forgalmi információkat, így mindig (nagyjából) valósak a forgalmi adatok. 

HIRDETÉS (x)

Nekem egyébként eddig nem jelent meg a motokerékpár lehetőség, úgyhogy nem is foglalkoztam vele, de aztán a múlt héten felugrott a kis ablak, hogy szeretnék-e inkább motorral menni. Hát hogy a hóviharba ne szeretnék motorral menni - gondoltam magamban Kattints és Tweetelj! , de aztán mégis a nemre nyomtam, tekintve, hogy autóval voltam éppen. 

waze motor 3

A program készítői azt ígérik, hogy a motorkerékpáros üzemmódban a kettő (és három - amibe persze a trike is beletartozik szerintem, de mégsem gondolom, hogy ugyanaz a kategória lenne, mint a motor) kerekűekre optimalizált útvonalakat ajánl fel a rendszer, így nemcsak rugalmasabb közlekedést tesz majd lehetővé városban, hanem az érkezési időt is pontosabban tudja kikalkulálni a rendszer. 

Persze az alkotók azt is hozzáteszik, hogy ez a lehetőség is a használat során tanulja az útvonalakat, tehát azt várják, hogy minél több motoros használja, közlekedjen vele, és küldje az útvonal információkat, mert így okosodik a program és így lesz egyre hasznosabb minden motoros számára.

A motoros üzemmód beállításához menj a profilodnál a fogaskerékre, ez a "Beállítások" fül (nálam a bal felső sarokban van, nem volt egyszerű megtalálni) > a Részletes Beállítások menüpont alatt válaszd a "Navigáció" linket > itt görgess a További opciókhoz, majd kattints a "Jármű típusa" linkre, és itt tudod kiválasztani, hogy Magán (vagyis személyautó), Taxi vagy Motorkerékpár vagy-e ebben a játékban.

Őszintén szólva kicsit fenntartással fogadtam az ötletet, mert bár használtam már a Wazét motoron is, arra azért kevés esélyt látok, hogy a motorosok menet közben útvonal információkat pötyögjenek be a telefonjukba... kesztyűben... Még kocsiban is veszélyes a telefont nyomkodni vezetés közben, nem hogy motoron. 

waze motor 3

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!