Ősszel is megszaporodnak a motoros balesetek - frissítve

motorbaleset mezobereny 2A mezőberényi streetfighter napra igyekeztek azok a motorosok, akik a 47-es számú főúton szenvedtek balesetet szombaton.

Négy motorkerékpár és egy személygépkocsi ütközött össze szombat délután a 47-es számú főút Békéscsaba és Mezőberény közötti szakaszán. A balesetnek öt súlyos sérültje van, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett - tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Vargáné Szombati Andrea elmondta, a rendőrség vizsgálja, hogyan történt a baleset. A műszaki mentést a katasztrófavédelem munkatársai végezték el a helyszínen. Baráth Ilona, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatása szerint mire a szakemberek kiértek a helyszínre, a személygépkocsiba beszorult sofőrt a helyszínen lévő civilek ki tudták emelni az autóból.  

HIRDETÉS (x)

Október 1-jén  a 82-es főúton, Eplény és Gyulafirátót között a 9-es kilométerszelvénynél tisztázatlan körülmények között egy motorkerékpáros menet közben felborult, vezetője megsérült. Itt is sokáig le volt zárva az út.

A motorosoknak mindig körültekintően és óvatosan kell vezetniük, de az őszi időszak a tavaszkoz hasonlóan sokkal nagyobb kockázatokat rejt motorozás szempontjából, mint a nyár. Ezekben az átmeneti időszakokban reggel még hideg az aszfalt, és napközben sincs ideje átmelegedni, ezért másképp tapad a motor gumija, mint azt a nyári hónapokban megszokhattuk.

A levegő hűmérséklete szintén gyorsan változik, míg reggelente 8-10 fok van csak, napközben akár 20 fokig is felemelkedik még. Ezt a kellemes meleget azonban csak néhány óráig élvezhetjük nap közben, és főleg csak a nyílt, napos területeken. A fák között, árnyékban akár 10 fokkal is kevesebb lehet a hőmérzet.

Baleseti kockázatot jelenthetnek ilyenkor a lehullott falevelek is, amelyek nem csak nedves akadályozzák a motorgumi tapadását.

Itt az indián nyár, még lesz néhány kellemes napunk a motorozásra, de vigyázz magadra sokkal jobban, mint ahogy eddig vigyáztál! 

 

Frissítés: Pálfy Tamás épp ott volt a helyszínen, ahol a baleset történt. Ő írta ezt a facebook bejegyzést: 

 

 

motorbaleset mezobereny 1

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!