Különös házasság – A Harley-Davidson venné meg a hányattatott sorsú Ducati tulajdonjogát

harley ducati fuzio 01Egyesek számára rémálom lehet, de mások izgalmas kooperációt látnak a napokban kiszivárgott hírben, mely szerint az Volkswagen csoport által birtokolt Ducati új gazdára találna, és új tulajdonosa nem más, mint a Harley-Davidson lenne. Meredek elképzelés, de könnyen lehet, hogy a Made in U.S.A. felirat megjelenik a Ducati motorkerékpárokon is.

Mint az már korábban ismeretes volt, a Volkswagen szabadulni szeretne a patinás olasz motormárkától, így szeretné befoltozni költségvetésén azt a hiányt, melyet a dízelbotrány okozott. A Ducatit megszerezni kívánó cégek már elkezdték ajánlataikkal bombázni az eladót. Az érdeklődők között legnagyobb eséllyel az amerikai nagyvasak gyártója, a Harley-Davidsonnak indul az ügyben, hogy a mostohagyereket magához fogadhassa.

A V2-es gépeiről elhíresült wisconsin-i gyáróriás a Goldman Sach-on keresztül tett ajánlatot a hatalomátvételre, mely szerint nem kevesebb, mint 1,5 billió eurós összeg fejében cserélne gazdát a Ducati. A különös házasság eredményeképp két nagy név egyesülne, melyek teljesen különböző jellegű motorokkal lettek híresek. Egy fedél alá kerülne a nagy, nehéz cirkálókat gyártó Harley a könnyű, sportos, versenyközpontú Ducatival, mely összefonódás egészen biztosan sok új modell megszületésével járna.

HIRDETÉS (x)

Egyéb nagy motorkerékpár gyártók nem mutattak érdeklődést az eladó portéka iránt, így a BMW, a Honda vagy a Suzuki sem került a képbe. Egy másik, amerikai motorgyártó, az Indian nevet feltámasztó Bajaj Auto kacsingatott ugyan a lehetőség felé, de szándékaik nem komolyak.

A Volkswagen valószínűleg júliusban fogja megvizsgálni az előzetesen tett ajánlatokat. A német gépjárműgyártó és majdani vevője leghamarabb november közepén realizálhatják az üzletet. Egyelőre többet nem tudni a fúzióról, de annak a gondolata, hogy a nagydarab krómcsodák és a könnyed, vidám színekbe öltözött sportgépek egy gyártótól fognak majd származni, izgalmas jövőt vetít előre. Vagy borzalmasat? Ki tudja? Az biztos, hogy aki rajong a motorokért, esetleg épp ez a két márka a kedvence, az nem fog szó nélkül elmenni a változás mellett.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!