Munkába motorral – Ride to Work Day 2017

ride to workt 01Immár 26. alkalommal tartják idén a Ride to Work Day, azaz Motorozz munkába napot. Az azonos névre hallgató non-profit szervezet által irányított esemény június 19.-én lesz, mely napon a megszokottnál több motort és robogót látni majd az utakon.

Amerikában ilyenkor a 8 millió motor és robogó gazdája közül több mint egymillióan igyekeznek ily módon munkába. Ez a szám évről évre nő. Ugyanazon távot motorral sokkal gyorsabban, akár 20%-al kevesebb idő alatt tehetik meg azok, akik amúgy autóval járnak dolgozni. További előnyök még, hogy a kétkerekűek kevesebbet fogyasztanak, kisebb helyen elférnek, így kevésbé növelik a dugók esélyét, illetve a parkolás is egyszerűbb velük.

„Sokan egyáltalán nem ismerik el a motorkerékpáros közlekedés pozitív hatásait, és fogalmunk sincs arról, milyen káros következményei vannak annak, hogy mindenki alapból autót használ. Klassz dolog az autó, szeretjük is őket, de az ok, hogy motorozunk, az az, hogy gondolunk a jövőre, és igyekszünk kevesebb energiát fogyasztani, illetve kevésbé szennyezni a környezetünket” mondta el Andy Goldfine, az esemény szervezője.

HIRDETÉS (x)

Ez a nap többről szól, mint közlekedési dugók, motorok és gazdaságosság. Winston Churchill híres mondása szerint: „Miután megformáljuk épületeinket, azok formálnak át minket.” Egyéb elgondolások ezt az elvet ültetik át az épületek mellett a közlekedési eszközökre, és egyéb technológiákra is, tehát egy komplex gondolkodásmód rejlik a figyelemfelhívás mögött.

Ezért motorozunk, és ezért nagyon fontos az évenként megrendezett, Motorozz a munkába nap. Ennek a napnak az egyik legfontosabb feladata, hogy egyre szélesebb rétegek körében elfogadtassuk a motorok adta közlekedési formát, továbbá hogy növeljük a nem motorozókban a megértést velünk szemben, hogy jobban tolerálják azokat, akik ezt a fajta módját választják a helyváltoztatásnak, és hogy támogatást, bíztatást kapjanak azok, akik a frekventáltabb útvonalakon, kimondottan dolgozni járnak, és nem csak passzióból motoroznak.

Nincs más hátra, mint hogy te is pattanj nyeregbe június 19.-én, és elmondhatod, hogy tettél egy lépést a jövő érdekében és emellett jobban is indult a hétfő reggeled.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Már az ötletelgetés első fázisait is végigkísérték a barátok, ismerősök aggódó kérdései: „biztos, hogy egyedül...
Bővebben...
Arról már írtam korábban különféle pontokba szedve, miért szeretek egyedül motorozni. A nyűgöket leszámítva rengeteg...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!