Irány a motor-shoppingolás!

motor vasarlasFogja meg mindenki azt a bevásárlókocsit, és induljon el motort venni! Az MGE (Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete) közleménye szerint a motorkerékpár-vásárlás eléggé gyenge arányokat mutat még mindig. Idén döntsünk rekordot!

Tudom, hogy nem a "de szeretnék motort venni" dolgon múlik, hanem az anyagiakon, hiszen ha mindenki most azonnal megvehetné az általa áhított vasat, de sok boldog ember lenne az országban...

Dobogókőn szinte látványosan lüktetne földünk szívcsakrája, és a tudósok nem értenék, mi történt. Ez a szép álomkép és akkor most nézzük a valóságot!

HIRDETÉS (x)

Az MGE 2017-re való előrejelzése szerint egész évben körülbelül 2400 db motort fognak venni, és ha ez megvalósul, 8%-kal lépjük túl a tavalyi arányt. Idén januárban 38 db motort vettek, ami 35,6%-kal kevesebb a 2016 januárihoz képest.

Az MGE szerint "... a piac továbbra is igen gyenge, ennek a járműfajtának az értékesítését fokozottabban befolyásolja az időjárás szezonalitása.

Továbbra is azt gondoljuk, hogy létfontosságú lenne a robogó azonosítás megoldása, a regisztrációs adó kiigazítása a használati jellegű kétkerekűek esetében, valamint a 125 ccm robogók „B” kategóriás jogosítvánnyal való vezethetőségével kapcsolatos procedúra könnyítése.

Fontos tudni, hogy a kétkerekűek nagyobb darabszámú használata jelentősen csökkentheti a dugókat, vagyis könnyítheti az autósok és minden más közlekedő életét, miközben csökkentheti a környezetszennyezést."

Forrás: MGE

Fotó: Motorbike Writer

Mentés

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!