KGFB - A biztosítás, ami kötelező

Minden évben elérkezik az az időszak, amikor számot kell vetnünk... ezúttal azonban nem a tetteinkkel, bűneinkkel, hanem azzal, hogy érdemes-e tovább fizetnünk a magasabb díjat. Október 29-én ismét nyílvánosságra hozták a biztosítótársaságok a Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítások jövő évi díjait. Legkésőbb november 30-ig van időnk dönteni.

A dilemmát az okozza, hogy ha már kötelező, akkor a lehető legkevesebbet fizessük a Kötelező Biztosításért. Ez a biztosítás nem nekünk hoz hasznot, hanem annak, akinek esetleg balesetet okozunk, és óhatatlanul megfordul az ember fejében, hogy máshoz most miért én legyek jó? Meg amúgy sem okozok balesetet, tehát jó lesz az olcsóbb biztosító is.

Viszont év közben hallottunk olyan híreket, hogy a tavaly év végén legalacsonyabb díjakat kínáló – így rengeteg új ügyfelet szerző – biztosítótársaság tönkrement. Azért azt senki nem szeretné, ha a befizetett pénze - még ha nem is volt olyan sok, mint amennyit egy másik biztosítótársaságnál kértek volna – elúszna. Szóval akkor legyen a drágább biztosító?

HIRDETÉS (x)

Mi idén nem váltunk. Habár végicsináltuk a kalkulációs procedúrát, és volt jó néhány olcsóbb ajánlat. A Suzuki Swiftre péládul még a jelenlegi biztosítónknál is olcsóbban köthetnénk, ha felbontanánk a szerződést, és kötnénk egy újat. Két éve végigcsináltuk, most úgy döntöttünk, hogy évi 10000 Ft-ot nem ér meg az ügyintézés.

Az interneten keresztül egyszerűen kitölthetjük a megrendeléseket, kinyomtathatjuk a szükséges iratokat, de ha szeretnénk megtartani az évek alatt felhalmozott bónuszainkat, akkor személyesen kell bemenni a jelenlegi biztosítóhoz elkérni az igazolást. És egyelőre az aláírásokat sem fogadják el „online”. Szóval meggondolandó, de egy próbát mindenképp megér. Íme néhány oldal, ahol megtalálható az on-line KGFB kalkulátor, és a jobb ajánlat esetén akár azonnal meg is köthető az új szerződés:

Netrisk.hu
Biztosítás online 24
Biztosítás.hu
Kötelezőkötés

Te váltasz biztosítót idén?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!