Rendszám kerülhet a robogókra

pin up girl vespaA Világgazdaság szerint a fejlesztési tárca indokoltnak tartja a segédmotorok egyedi azonosító jellel való ellátottságát - közlekedésbiztonsági okokból kifolyólag.

Az első számú gond ezzel az, hogy a becslések szerint mintegy 600 ezer járműről van szó, amelyek többsége tíz évnél idősebb lehet, így a környezetvédelmi jellemzőik alapján meg sem történhetne a forgalomba helyezésük az uniós előírásokon alapuló hazai szabályozás szerint.

A második probléma pedig az, hogy a rendszámosítás aránytalanul nagy költségeket róhatna az üzemben tartókra, a motorok értékéhez képest.

HIRDETÉS (x)

A bevezetéshez tehát először is jogszabály-módosításokra és egy egyszerűsített, költségkímélő eljárásrend bevezetésére lenne szükség.

A lapban az is olvasható, hogy várhatóan szűkülni fog majd azoknak a járműveknek a köre, amelykre zöld rendszám igényelhető.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a technológia fejlődése miatt indokolt a zöld rendszámok esetében bizonyos módosítások bevezetése.

A nagyobb károsanyag-kibocsátású gépek kiszűrése érdekében két dolog lehetséges:

- növelni kell az elvárt hatótávolságot vagy

- a kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás felső küszöbértékét.

A változtatásokról jelenleg tárcaközi egyeztetés zajlik.

Képünk illusztráció

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Nem a graffitik, hanem az egykori hajó- és darugyár miatt mentem ma ki a Népszigetre....
Bővebben...
Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!