Ezt olvastad 2016-ban

NaNa - . Motoros hírek

Kétféle motoros létezikMindig tanulságos és érdekes visszanézni, hogy melyik cikkeket olvasták a legtöbben, milyen témák érdeklik leginkább az olvasókat. Nem csak nekünk, a szerkesztőknek, hanem neked, az olvasónak is tanulságul szolgálhat. Hát íme a tavalyi 12-es lista:

Azért éppen 12, mert meglepetten tapasztaltam, hogy a tavalyi népszerűségi listában több olyan írás is szerepel, amelyek nem tavaly kerültek fel az oldalra, hanem már évek óta fenn vannak. Azt gondolom, hogy talán azt is sikerült megfejtenem, hogy miért lettek ezek a cikkek ilyennépszerűek az olvaók körében: olyan témákat feszegetnek, amelyek időtállóak, a motorosok körében időről-időre szükségszerűen felmerülnek.

Hogy mi lehet ez a téma? Természetesen a karbantartás, a motor ápolása, kezelése, szervizelése, szépítése. Úgy tűnik,sokan szeretnék otthon, maguk elvégezni a legszükségesebb vagy a legegyszerűbb feladatokat. ha nem szükséges, egy efféle aprósággal nem szívesen fordulunk szakszervizhez, és ez jól is van így. Bár a mai világban már nem alapkövetelmény, de azért nem árt, ha mindenki ért valamennyire a saját motorjához.

HIRDETÉS (x)

A legolvasottabb írások a Csajok a motoronon 2016-ban

12. Miért ne motorozzunk egyedül?

Tavaly júniusi hír, amely arról számolt be, hogy egy motoros holttestét találták meg Nagykőrösön egy kereszteződésben. Valószínűleg a baleset napokkal korábban történt. Ha a motoros nem egyedül lett volna, talán túlélhette volna a balesetet.

11. Milyen fajta benzincsap van a motorodon?

Edina 2013 szeptemberében írt arról, hogy milyen állásai vannak a motor benzincsapjának. Örök téma, hiszen még az öreg rókák is elfelejtik néha kinyitni vagy tartalékra tennia benzincsapot.

10. Meddig tölthetem a hűtővizet a kiegyenlítő tartályba?

Szintén 2013-as írás arról, ami az öreg rókáknak már nyilván rutinból megy, de annak, aki még csak most ismerkedik a motorozás és a motorkarbantartás alapjaival, jól jön ez az információ.

9. A sérült lakk kálváriája, avagy hogyan lettem kényszer-profi – Polírozás házilag

Hú, Attila nagyon alapos. Tőle sokat tanulhatunk, és még remélem fogunk is. Ha elolvasod a 2015-ben írott cikkét a polírozásról, elmehetsz egy fényező műhelybe dolgozni.

8. Csináld magad - Villaolaj csere

Ennek a műveletnek már sokkal kevesebben állnak neki otthon egyedül, de ahogy már írtam, Attila nagyon alapos. Ilyesmit nem bíz rá egy idegenre. 2014-ben írta meg a saját esetét a villaolajcserével. A cikk olvasói azóta különböző motorszervizekben cserélik napi szinten a villaolajat profi módon.

 


 

7. Hogyan állítsuk be a kuplung holtjátékát?

Ez egy olyan alap művelet, amit mindenkinek tudni kell, akink van saját motorja (vagy motoros ismerőse). Bármikor menet közben is jöhet az az érzés, hogy valami nem stimmel, csúszik a kuplug vagy nem emel ki rendesen. Ezzel a néhány egyszerű mozdulattal pedig azonnal meg is oldhatjuk az apróbb problémákat. Edina 2013-ban írt erről, de a mai napig örök sláger ez a téma.

6. Motorozni fogsz! Jó lesz! – Lélekerősítő bizonytalankodó motor-szimpatizánsoknak

Azt mondják, kétféle ember létezik: aki motorozik, és aki nagyon szeretne motorozni. Az, hogy ezt az írást ilyen sokan elolvasták, ugyanezt bizonyítja. Sajnos arról nincs statisztika, hogy a bizonytalankodók maguktól olvasták el a cikket, vagy egy motoros ismerős ajánlotta, hogy végre sikerüljön elhatározni magukat.

HIRDETÉS (x)

5. A lánc feszességének beállítása

Attila 2014-es írása ismét egy olyan témát feszeget, ami csak azokat a motorosokat nem érinti, akiknek szíj- vagy kardánhajtású motorkerékpárjuk van. Azt hiszem, egyenlőre mi vagyunk kisebbségben...

4. Csináld magad! – Cafe Racer alapok

Az utóbbi években nagyon népszerűek lettek a café racerek, amelyek bármilyen régi motorból egyszerűen előállíthatóak egy kis átalakítással. Viszonylag kevés pénzből lehetsz nagyon cool a motoros haverok körében. Már csak az a kérdés, hogy tudod-e mi is az a café racer.

3. Megjelent az új KRESZ-tankönyv!

Az új KRESZ tankönyv még 2015-ben jelent meg, de egy újszülöttnek minden KRESZ tankönyv új. Nem is tudom, hogy van-emég értelme könyvből tanulni vagy már minden elérhető online is?

2. A legnépszerűbb női motorkerékpárok

Egy motoros nőknek szóló oldalon egyértelműen fontos kérdés, hogy mik a legnépszerűbb motorok a csajok körében. A témával még nem végeztünk, a legfrissebb házi kutatásunk még tart. Ha még nem töltötted ki a kérdőívet, tedd meg most, hogy elkészíthessem a 2017-es listát is!

1. Fejfát állítanak a motorbalesetben elhunyt Berki Mariann emlékére

Az első helyen egy szomorú hír áll. Mindig megrázza a motoros társadalmat, egy motoros társunk halála, de ha a balesetben egy motoros nő érintett, az még inkább fájdalmasan érint minket. Nem szeretem ezt mondani, de ahogy egyre nő a motoros nők száma az utakon, valószínűsíthető az is, hogy a baleseti statisztikában is egyre több motoros nő szerepel majd. Vigyázz te is magadra!

+1 Hallgattassék meg az edzőterem tulajdonosa is, aki a Down-kóros fiút "kitiltotta"Hallgattassék meg az edzőterem tulajdonosa is, aki a Down-kóros fiút "kitiltotta"

Nem tartozik a motoros cikkek kategóriájába, ezért nem szerepel a 12-es listában ez a cikk, ami eredetileg csak egy ártalmatlan blogbejegyzésnek készült. A téma azért foglalkoztatott, mert 1. a kerületünkben történt az eset, 2. én is voltam edző, ezért együttéreztem a terem tulajdonosával, akit így meghurcoltak. Magam is meglepődtem rajta, hogy 2016-ban ez lett a legolvasotab írás a Csajokamotoron.hu-n.

Mentés

Mentés

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS