85 éves a BMW

A BMW motorkerékpárgyár számos olyan új dolgot mutatott be az elmúlt évtizedek során, amelyeket ma már minden gyártó használ. Ilyen például a blokkolásmentes fékrendszer vagy a teleszkópos első villa. A cég fenállásának 85. évfordulója alkalmából megjelent exkluzív kiadvány ezeknek a technikai mesterműveknek a szépségét és eleganciáját állítja a középpontba és hozza közelebb az olvasókhoz.

A BMW motorkerékpárok története a tökéletesség folyamatos és kompromisszumokat kerülő kutatása. A konszern által valaha legyártott motorkerékpárok 50%-a még napjainkban is a világ útjait rója. A BMW motorkerékpárok története azóta a folyamatos újítások, és a tökéletesség keresésének krónikája, amióta Max Friz először szerelte fel M2B32-es kéthengeres blokkját egy vázra 1923-ban.

Henry von Wartenberg, mesterfényképész és Peter Gantriis, író közös munkája, A BMW művészete – 85 év a motoros kiválóság szolgálatában (The Art of BMW – 85 Years of Motorcycling Excellence) egy fantasztikus születésnapi ajándék a BMW márka és a motorkerékpárok kedvelőinek. A bőségesen illusztrált, keményfedeles könyv bemutatja Peter Nettesheim motorkerékpár-kollekcióját is, amely egyike a világ elsőszámú BMW gyűjteményeinek.

 

HIRDETÉS (x)
Ezek a körültekintően válogatott kétkerekűek a tökéletességre törekvő kivitelezés és a mérnöki bátorság mintaképei, amelyek a BMW tradícióivá váltak. A könyvből ezen kívül azt is megtudhatjuk, hogy melyik mérnöki újítás melyik modellben jelent meg. A BMW motorokban több van, mint innováció és technológia. Annak ellenére, hogy a cég azzal vívta ki hírnevét, hogy a többi gyárral ellentétben mindig új megoldásokat keres, motorjai nem csupán a különcség kedvéért mások. Minden apró különbség valódi problémákra nyújt egyedi és elegáns megoldást.

Az író Peter Gantriis egy sportra szakosodott piackutató cég elnöke, motormegszállott és jelenleg Minnesota-ban él. A 192 oldalas album előszavát Fred Jakobs, a BMW motorkerékpár örökség-felelőse írta, a könyv pedig elérhető minden nagyobb könyvesboltban és néhány online értékesítőnél, mint például az Amazon.com oldalán is.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Nem a graffitik, hanem az egykori hajó- és darugyár miatt mentem ma ki a Népszigetre....
Bővebben...
Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!