Hazánkban a T.A.C.A. chaptere - harc a gyermekbántalmazás ellen!

Tartalomjegyzék

taca hungary6A Templars Against Child Abuse (Templomosok a Gyermekbántalmazás Ellen; T.A.C.A.) motoros csoport chaptere hamarosan elindul Magyarországon is, ahová várják a jelentkezőket.

A hazai csapat parancsnokával, Patmore-ral beszélgettünk a templomosokról és céljaikról.

- A T.A.C.A. anyaklubja mióta létezik?

HIRDETÉS (x)

- Az anyaklub Észak Európában, Dániában jött létre hat éve.

- Szeretném, ha röviden összefoglalnád, mi a célja a szervezetnek! Milyen bajban lévők kérhetnek segítséget?

- A T.A.C.A. (Templars Against Child Abuse - Templomosok a Gyermekbántalmázás Ellen) egy motorosok által létrehozott karitatív szervezet - mi Rendnek hívjuk magunkat -, amelynek fő célja a gyermekbántalmazás elleni küzdelem elősegítése.

- Női tagok is lehetnek nálatok?

- Abszolút, várjuk a hölgyeket is, továbbá azokat a nem motorozó férfiakat és hölgyeket, akik egyetértenek és aktívan támogatni kívánják ezt az ügyet. Lesz feladatuk nekik is!

- Látom, sok európai országban van chaptere a klubnak. Ahhoz, hogy ti csatlakozzatok, valamelyik európai chapterrel vagy pedig az anyaklubbal kellett felvennetek a kapcsolatot?

- Igen, sok európai országban jelen vagyunk már és ez a szám örvendetes módon egyre gyarapodik. Nálunk elég komoly hierarchia van, minden egyes új klub alapítását az Alapító Parancsnok és az általa vezetett Tanács hagyja jóvá.

- El lehet mondani a folyamatát, hogyan és hány év kellett ahhoz, hogy hivatalosan is chapter legyetek?

- Azt hiszem, hogy ez változó, a bizalomért komolyan meg kell dolgozni, de ha az létrejön, akkor utána elég gyorsan megy a dolog. A mi esetünkben ez viszonylag gyors volt, remélem élni tudunk majd a felénk megmutatkozó jóindulattal.

- Ti hányan vagytok? Budapesten van a klubházatok?

- Egyelőre kevesebben, mint szeretnénk, ezért is kértem, hogy beszélgessünk... Igen, a magyar lodge központja Budapesten lesz, de idővel szeretnénk a fővároson kívül is megjelenni.

- Hogyan lehet tőletek segítséget kérni? Milyen elérhetőségeken?

- Egyelőre egy e-mail címet tudok mondani - gc.hun@taca.bike - minden kérdést, kérést, érdeklődést itt fogadunk. Ahogy hivatalosan is elindul a magyar lodge, lesz Facebook oldalunk, amin keresztül tájékozódni lehet. 

- Ha valaki szeretne hozzátok csatlakozni, mik a feltételek?

- Aki csatlakozni szeretne, annak érdemes alaposan átnézni a weboldalunkat (www.templarsaca.org) majd a fenti e-mail címen kell jelentkeznie. Elég sok mindent fogunk kérdezni a jelentkezőtől, és alaposan meg kell ismernünk egymást, mielőtt úgy döntünk, befogadunk valakit.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!