Long Beachen hullt le a lepel a Honda Rebelről

Tartalomjegyzék

honda rebel 2017 7A Honda Motor Company örömmel mutatja be legújabb custom motorkerékpárját, a teljesen friss Rebelt, melyet nemrég mutattak be Long Beachen.

A Honda legfrissebb modellje egy szemet gyönyörködtető, 471 köbcentis, soros, kéthengeres erőforrással hajtott custom motorkerékpár, ami A2-es jogosítvánnyal is vezethető.

Az old és new school formajegyeket egyaránt megvillantó gép egyszerű kezelhetőséggel, magával ragadó vezetési élménnyel és könnyedén személyre szabható megjelenéssel igyekszik tulajdonosa kedvében járni.

HIRDETÉS (x)

A Rebel fejlesztése Észak-Amerikában vette kezdetét, koncepciója azon alapszik, hogy a fiatalok miként látják a tradicionális cruisereket. A 471 köbcentis, soros, kéthengeres hajtómű rendkívül nyomatékos az alsó fordulatszám-tartományban, és egyenletes, kifinomult erőleadással segíti pilótáját. Emellett kifejezetten karcsú, ülésmagassága pedig roppant alacsony, játszi könnyedséggel irányítható tehát alacsony tempónál is. Mindehhez felegyenesedett, pihentető üléspozíció társul, azaz nyújtott karokkal, kényelmes lábtartásban róhatja a kilométereket a vezető.

A középre helyezett lábtartó csak egy a kategóriában szokatlan megoldások közül, az acélcsőből készülő váz szintén hozzáad a bobberek levetkőztetett, nagygumis stílusához. Ráadásként a feketébe öltöztetett, csak néhol festett részegységek még vonzóbbá varázsolják a modellt, csak úgy, mint a - két csavar kiszedésével - kétszemélyesből szólóvá alakítható ülés.

Főbb jellemzők

Stílus

A Rebel fejlesztési programját két szó határozta meg: egyszerű és nyers. Igen ám, de a kevésből nehéz sokat csinálni - a minimalista irányzat nehezen követhető, mikor minden egyes részletnek komoly jelentősége van.

 

A Honda mérnökei számára ez a kettősség jelentette a kihívást, pontosabban márka járműveire jellemző kimagasló használati értéket kívánták ötvözni az egyedülálló formavilággal és vezetési élménnyel. A széles gumi, az alacsony, elnyújtott, bobberes sziluett, a jókora kormány és a 11,2 literes „mogyorótank” nemcsak stílusossá, hanem kényelmessé is teszi a modellt, a vezető szinte benne ülhet a motorban. Bárhonnan is nézzük, egyedinek és szépnek hat. Egyszerűen ellenállhatatlan...

 

Amit csak lehetett, feketébe öltöztettek az alkotók, ezzel még inkább kiemelve a Rebel különleges vonalvezetését és fényezését. Az orr-részt a feltűnő, 135 milliméter átmérőjű első fényszóró, illetve a présöntésű, alumíniumból készülő konzolja uralja, míg a vezetői környezet középpontjában az egy gombbal kezelhető, 100 milliméter átmérőjű, inverz, kék háttérvilágítású műszeregység áll. Ahogy azt a vérbeli cruisereknél megszokhattuk, a gyújtáskapcsoló az üzemanyagtartály bal oldalára került, és a kipufogórendszer sem egyszerű tartozék, hanem a látvány szerves része.

A Rebel az alábbi színekben lesz elérhető:

• Graphite Black (fekete)
• Matte Armored Silver Metallic (ezüstmetál)
• Millennium Red (piros)

Megfelelve a célközönség elvárásainak, a hátsó ülés, illetve lábtartó könnyedén leszerelhető, és csupa típusspecifikus kiegészítő sorakozik az extralistán. Aki szeretné magára szabni a modellt, többek között hátsó konzolt, oldaltáskát és 12 voltos elektromos aljzatot is rendelhet.

Erőforrás

A Rebel 471 köbcentis, soros, kéthengeres, folyadékhűtésű motorja a sportos CBR500R-ből származik, karakterisztikáját azonban azt szem előtt tartva határozták meg a tervezők, hogy a lehető legnyomatékosabb legyen az alsó fordulatszám-tartományban, és minél kifinomultabban adja le erejét. Munkájuk gyümölcseként a - hatezres percenkénti főtengelyfordulatnál jelentkező - legnagyobb nyomaték eléri a 44,6 Nm-t, és a csúcsteljesítmény is elismerésre méltó: 45,6 LE (8500 f./perc).

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!