Az elhunyt motorosok emlékére

10 nemzetkozi noi motoros nap 168Ma mindenszentek, holnap halottak napja. Emlékezzünk meg elhunyt motoros társainkról is, és gyújtsuk nekik is egy gyertyát!

Megemlékezni nemcsak a temetőben lehet. Gyertyát gyújthatunk elhunyt szeretteinkért az otthonunkban is, de azokért a motoros társakért, akiket személyesen nem ismertünk, szintén megtehetjük ezt. Az országban több olyan emlékhely is van, amelyet motorosok hoztak létre épp ebből a célból.

A legismertebb ilyen hely talán a Kékestetőn van, ahova minden évben több száz motoros zarándokol el, és ahova augusztusban a KÉK túra is vezet a MOTaMOT alapítvány szervezésében. Ide ezen az őszi napon nem biztos, hogy sokan eljutnak, motorral pedig már igen csekély az esélye a hideg miatt, úgyhogy más helyszínt kell keresni.

HIRDETÉS (x)

Budapesten a 2015. április 11-én szervezett szezonnyitó guruláson állítottak kopjafát az Andretti pizzériával szemközti füves területen a motorosok. Mivel ez a vendéglátó egység az utóbbi években népszerű találkahely lett a motorosok számára, a hely pedig alkalmas volt egy ilyen emlékhely kialakítására, közös összefogással elkészítették és ünnepélyesen felállították azt egy nagyszabású rendezvény keretében.

Persze sajnálatos módon olyan emlékhelyekkel is tele van az ország, amelyek egy bizonyos balesetre vagy motorosra emlékeznek meg. Ilyen például a motorbalesetben elhunyt Berki Mariann emlékére állított kopjafa, vagy a Budapesten a Veres Péter úton található motoros emlékmű is, amelyet az 1926-ban 21 évesen elhunyt Király Miklós emlékére állítottak szülei.

Bizonyára hosszasan lehetne még sorolni az emlékhelyeket, ezért ha tudsz még ilyet, kérlek írd meg nekünk e-mailen, vagy írd be a hozzászólásokhoz!

Gondoljunk ezeken a napokon (és persze az év többi napján is) sok szeretettel elhunyt rokonainkra, ismerőseinkre, motoros testvéreinkre, és gyújtsunk egy gyertyát értünk, bárhol legyünk is! 

10 nemzetkozi noi motoros nap 16910 nemzetkozi noi motoros nap 170

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Miközben szerveztem a csamos napot, azért folyamatosan a fejemben motoszkált, hogy még lehet idén olyan...
Bővebben...
Még mindig nem tudjuk, hogy mi baja a motoromnak, lévén, hogy megint nem ültem rajta...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!