Veszélyben a MAMI motorkerékpár-szerelő iskola!

mami motorszerelo iskolaA már 17 éve sikeresen működő MAMI Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola léte is pengeélen táncol, mint sok más alapítványi szakiskolának. A jövő évi szakmaszerkezeti döntés értelmében ugyanis egyetlen államilag támogatott helyet sem fognak kapni.

A 168 óra nemrég megjelent cikkéből többek között az is kiderült, az első csapást az okozta, hogy megvonták a szakképzési hozzájárulást az iskoláktól.

Máthé István és Lévay Károly alapították a MAMI-t még 1999-ben, s azóta képzik a jövő szerelőit. Az iskola kollégái mind hódolnak a motorversenyzésnek, ezért is hozták létre a MAMI Kupát, mely része a Magyar Motorsport Szövetség országos bajnokságának.

HIRDETÉS (x)

Számos motoros céggel szerződésük van, a Suzuki például az egész kelet-európai régióban a MAMI-ban képezteti a szervizeseket. De ott áll Talmácsi Gábor edzőmotorja is.

A 168 óra már említett cikkében Máthé István beszélt a MAMI feladatairól, jelentőségéről, hétköznapi életéről, s arról, miért is vannak olyan nagy bajban...

A teljes cikk itt olvasható!

Fotó: origo.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Az egyik nyilvános motoros csoportban felmerült annak a lehetősége, hogy a csapat moderátora egy KRESZ...
Bővebben...
Múlt héten elmentem egy nyílt napra a MAMI motorkerékpár szerelő szakközépiskolába. Nagyon megörültek nekem, azt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!