Motort készített az Airbus

light riderAz Airbus leányvállalata, az APWorks 3D nyomtatással, alumíniumból különleges motorkerékpárt készített.

A villanymotoros gép vázát 3D nyomtatással készítették el, ugyanis az APWorks újfajta gyártástechnológiák fejlesztésével foglalkozik.

A „Light Rider” nevet viselő motornak azért hálószerű a váza, mert csak oda és éppen annyi anyagot kapott, ami a maximális merevség elérése érdekében szükséges volt.

HIRDETÉS (x)

Lézeres eljárással ragasztották egymáshoz az alumínium-molekulákat, a váz több – egyenként mindössze 60 mikron vastag – rétegből áll össze, a rétegek számát növelték meg a strukturálisan fontos helyeken.

Ismerős lehet a forma, ami a természetben előforduló teherviselő szerkezeteket mintázza – nem is tudom eldönteni, mire emlékeztet leginkább...

A teljesen felszerelt gép mindössze 35 kg-ot nyom a mérlegen. A mindössze 8 lóerős hajtómotorral is eléggé fürgén száguld, a 68 km/órás utazósebességet pillanatok alatt eléri, és 60 km a hatótávolsága.

A kicsi és könnyű akkumulátor-csomag pedig nem csak tölthető, de egyszerűen cserélhető is.

Mindössze 50 darab „Light Rider” gyártását tervezi az APWorks, de valószínű, hogy ezek nem fognak hamar elkelni a piacon, hiszen az adók nélkül nettó 15,7 millió Ft-nak megfelelő vételár nagyon magas.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!