Charley Boorman motoros balesetben törte el mindkét lábát

charley boorman baleset 02A híres motoros kalandor és színész, Charley Boorman még az év elején, egy februári napon szenvedett súlyos motorbalesetet Portugáliában az új Triumph Explorer bemutatóján. Boorman Twitter oldalán közölt információk szerint többszörös lábtörést szenvedett, melyeket még a baleset másnapján meg is műtöttek.

Boorman az után vált igazán ismertté, amikor színész kollégájával, a szintén motormániás Ewan Mcgregorral világkörüli motoros túrára indultak, melyet a Long Way Round címmel elkészült filmsorozattal dokumentáltak. Nem sokkal az után, hogy Charley Boorman évekig a BMW nagykövete volt, gyors váltással egy hazai gyártó, a Triumph képviseletében láthattuk viszont.

Ezek után magától értetődő volt, hogy a hinkley-i székhelyű Triumph azt szerette volna, hogy új, túraenduro zászlóshajóját vele mutattassa be a napfényes Portugáliában, ahol a világ minden tájáról meghívott újságírók találkozhattak testközelben a friss modellel.

HIRDETÉS (x)

A baleset körülményeiről még nem árultak el részleteket, de úgy néz ki, hogy a rendőrség alaposan vizsgálja az esetet. Arról, hogy pontosan hogyan történt a szerencsétlen ütközés, a folyamatban lévő vizsgálat fog pontos képet adni, miután minden mozzanatot rekonstruálnak, összerakják az esemény darabkáit.

Boorman az eset után a sebészeten kötött ki, mivel nem volt túl jó állapotban az ütközés után. Elárulta, hogy eltört az egyik lábszárcsontja és bal lábának sípcsontja is több darabban végezte. Ezen sérülések mellé még egy törött jobb boka is a listára került, így eléggé lenullázta magát a motoros kalandor. Orvosai fémlemezek és csavarok segítségével tudták csak helyreigazítani és fixálni a törött csontokat.

Boorman a sebészeten eltöltött idő után elmondása szerint még jócskán érez fájdalmakat, de kész arra, hogy elkezdje küzdelmét azért, hogy visszanyerje korábbi formáját. Az orvosok szerint a balesetben megsérült kisujja máris gyógyultnak mondható. Kis lépésekkel remélhetőleg talpra áll, és újra motorja nyergében láthatjuk.

Boorman motorosként szerzett tapasztalatait figyelembe véve úgy véli, hogy utólag meglehetősen nehéz megállapítani, hogy pontosan mi is történt, és hogy a baleset a motoros hibájából jön-e létre, vagy nem. Szerencsésre Boorman él és mozog, és szerencsésnek mondhatja magát, nem úgy, mint a 2013 tavaszán, Dél-Afrikában, rejtélyes körülmények között balesetet szenvedett és meghalt motoros újságíró, Kevin Ash.

A mai napig nem tisztázódtak Ash balesetének körülményei. Nincs egyértelmű magyarázat. Szerencsére most nem történt halálos baleset, így nem maradt más Charley ismerősei és rajongói számára, hogy mihamarabbi gyógyulást és teljes felépülést kívánjanak neki.charley boorman baleset 01

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...
Sosem voltam a konyha ördöge/tündére, de miután a motorok már a téli álmukat alusszák, én...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!