Múzeumban a világbajnok motor

A korábbi világbajnok, a japán motorépítő mester, Chicara Nagata nagy megtiszteltetésben részesült. Egy new yorki galéria kiállította a világbajoki első és második helyezett motorjait.

A világhírű Ippodo Galéria összeállítot egy gyűjteményt, amit 'Chicara Liquid Chrome' névre kereszteltek el. Chicara Nagata, akinek építettmotorjai sorra nyerik a nemzetközi versenyeket, mester maga is részt vett a megnyitó ceremónián, ahol így nyilatkozott: "Izgatott vagyok, hiszen az Ippodo Galéria a munkámat egy egészen új közönségnek mutatja be. Nagyon élveztem, hogy egy csomó különböző emberrel beszélgethettem a megnyitó ünnepségen. Többségük soha nem gondolta, hogy egy motorkerékpár akár művészi alkotás is lehet."

 

HIRDETÉS (x)
Az, hogy az épített motorkerékpárokat bevitték egy new yorki galériába, egyedülálló látványosságnak számít. Emiatt nem csak a motorok szerelmesei, hanem a legfontosabb TV csatornák, divat- és más életmódmagazinok is nagy érdeklődést mutatnak a kiállítás iránt. "Nagyon örülök a hihetetlenül széles körböl érkező pozitív visszajelzéseknek. Chicara kiállítása megerősíti az Ippodo Galéria küldetését, hogy a legjobb japán mesterek munkáit mutassuk be az amerikai közönségnek" mondta Shoko Aono, az Ippodo Galéria tulajdonosa.

A japán Chicara Nagata, 2006-ban első lett a hivatalos motorépítő világbajnokság Freestyle kategóriájában, de a 2007-es második helyezésével sem kell szégyenkeznie. Az Art Two fantázianevű gép, ahogy a korábbi győztes motor is, egy veterán Harley-Davidson Flathead blokk köré épült. Ezek a régi blokkok egyébként nagy népszerűeségnek örvendenek a felkelő nap országában. A japán motorépítési stílus pedig lassan Amerikába és Európába is begyűrűzik a motorépítő műhelyekbe.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...
Mielőtt lemaradok... Hétvégén farsangolni voltunk. Mivel a héten még mindig betegek voltunk - hol a gyerekek,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!