Nyugdíjas robogósok

Huszonhárom, 65 és 80 év közötti nyugdíjas teljesítette sikeresen a 3500 kilométeres, monumentális túrát húsz nap alatt, ötven köbcentis Kymco robogók nyergében, június 16 és július 7 között.

A start a kaliforniai Los Angelesben volt, ahonnan többek között a legendás Route 66 érintésével mindannyian sikeresen eljutottak a dél-karolinai Myrtle Beachbe.

A Wandering Wheels nevű szervezet 1964-ben jött létre. A társaság elsődleges célja az volt, hogy rávezesse a fiatalokat, hogy mit is jelent az életükben Isten. Túráik alkalmával az Egyesült Államok egyházi szállásain szálltak meg, és megismerkedtek hozzájuk hasonló hívő fiatalokkal. Az első túrájukat, amelynek alkalmával eljutottak a nyugati partról a keletre két keréken (akkor még kerékpáron), még 1966-ban teljesítették. Akkor a tagok még mind tini korban voltak.

HIRDETÉS (x)

 

Jelenleg, a legidősebb tag a floridai Tampában élő Sally Jones, aki idén nyolcvan éves. Õ idén egy Kymco Vitality 50-esen teljesítette a túrát úgy, hogy korábban sosem vezetett robogót, bár 1998-ban, 74 éves korában már végigtekerte a túrát kerékpáron.

 

A parttól-partig vezető kalandokat általában Bob Davenport (73) szervezte. A robogózás ötlete egy olaszországi nyaralás után vetődött fel. Mivel a résztvevők egyre idősebbek, úgy gondolta, így azok a tagok is képesek lesznek teljesíteni a távot, akiknek nem lenne erejük a kerékpár tekeréséhez. Miután ötlete ennyire sikeres lett, és még a robogóimportőr támogatását is sikerült megnyernie, jelmondata a következő lett: „Ne lassulj le, ahogy telnek az évek, csak válts gépet!”

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!