Nyugdíjas robogósok

Huszonhárom, 65 és 80 év közötti nyugdíjas teljesítette sikeresen a 3500 kilométeres, monumentális túrát húsz nap alatt, ötven köbcentis Kymco robogók nyergében, június 16 és július 7 között.

A start a kaliforniai Los Angelesben volt, ahonnan többek között a legendás Route 66 érintésével mindannyian sikeresen eljutottak a dél-karolinai Myrtle Beachbe.

A Wandering Wheels nevű szervezet 1964-ben jött létre. A társaság elsődleges célja az volt, hogy rávezesse a fiatalokat, hogy mit is jelent az életükben Isten. Túráik alkalmával az Egyesült Államok egyházi szállásain szálltak meg, és megismerkedtek hozzájuk hasonló hívő fiatalokkal. Az első túrájukat, amelynek alkalmával eljutottak a nyugati partról a keletre két keréken (akkor még kerékpáron), még 1966-ban teljesítették. Akkor a tagok még mind tini korban voltak.

HIRDETÉS (x)

 

Jelenleg, a legidősebb tag a floridai Tampában élő Sally Jones, aki idén nyolcvan éves. Õ idén egy Kymco Vitality 50-esen teljesítette a túrát úgy, hogy korábban sosem vezetett robogót, bár 1998-ban, 74 éves korában már végigtekerte a túrát kerékpáron.

 

A parttól-partig vezető kalandokat általában Bob Davenport (73) szervezte. A robogózás ötlete egy olaszországi nyaralás után vetődött fel. Mivel a résztvevők egyre idősebbek, úgy gondolta, így azok a tagok is képesek lesznek teljesíteni a távot, akiknek nem lenne erejük a kerékpár tekeréséhez. Miután ötlete ennyire sikeres lett, és még a robogóimportőr támogatását is sikerült megnyernie, jelmondata a következő lett: „Ne lassulj le, ahogy telnek az évek, csak válts gépet!”

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!