Brad Pitt rekord áron vásárolt háborús veterán motort

brad pitt oldalkocsi 2Az 51 éves filmsztár nem sajnálta a pénzt arra, hogy egy igazi ritkaság állhasson garázsában. Nem kevesebb, mint 385 000 dollárért (105 000 000 Ft) vásárolta meg legújabb kedvencét, egy II. világháborús, a náci németek által használt motorkerékpárt.

Pitt egyik szenvedélye a háborús relikviák gyűjtése. Ilyen irányú érdeklődése még a Harag és a Becstelen brigantik című, hatalmas kasszasikereket aratott filmekben való szereplései során alakult ki. Amióta pedig rákapott a motorozásra is, az egyéb háborús cuccok mellé vásárolt magának egy 1942-es, oldalkocsis motort is, melyet még a német hadsereg felderítő egységei használtak Krétán.

A háború után, 1945-ben a németek a görög szigeten hagyták a harci járművet. A háromkerekű ritkaság most egy helyi, görög gyűjtő kollekciójából került eladásra. Természetesen a gép minden porcikája az utolsó csavarig fel lett újítva. Az eredeti állapotot kizárólag eredeti alkatrészekkel érték el a gondos kezek, és természetesen a náci emblémák is úgy találhatók meg rajta, ahogy az 70 éve is volt.

HIRDETÉS (x)

A ritka Zündapp KS750-ből persze parkol még több is a gyűjtők garázsaiban szerte a világon, de csak közel 500 darab maradt fenn a háború ezen emlékeiből, így nem csoda, hogy áruk ilyen magasra kúszott. Ismerve a világsztárok által birtokolt motorok sorsát, nem lenne meglepő, ha néhány évtizeddel később, ennél még magasabb áron cserélne gazdát az oldalkocsis ritkaság, immár Brad Pitt nevével annak önéletrajzában.brad pitt oldalkocsi 1

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!