Hogyan vásárolj az ebay-ről okosan?

Tartalomjegyzék

ebay logo 800Te is hallottál már róla, hogy az ebay-en milyen olcsón lehet jó cuccokat vadászni? Neked is van olyan ismerősöd, aki éjszakákon át licitál, hogy jó áron megszerezzen egy motoralkatrészt? Akkor szólj neki is, hogy rosszul csinálja!

Már több évvel ezelőtt kezdtem az internetes vásárlást, ami kezdetekben mindenkinek félelmetes. Nekem akkor azt ajánlották, hogy mindenképp csináltassak egy olyan dombornyomott bankkártyát, amit a webáruházak is elfogadnak, és amin nincs túl sok pénz egyszerre, hogy ha netán valami internetes csalás vagy lehúzás áldozata lennék, akkor ne a család havi költségvetését nyúlják le a tolvajok. Ilyen egyébként még sosem történt velem.

Tehát megcsináltattam azt a bizonyos kártyát. Hogy mindig legyen rajta valamennyi pénz, ezt a számlát szoktam megadni, ha pl. a Vaterán adok el valamit. Amit ott "megkeresek", azt mindjárt el is tudom költeni máshol.

HIRDETÉS (x)

Ha azt tervezed, hogy gyakran fogsz vásárolni interneten, érdemes regisztrálni egy PayPal számlát is. Ez egy olyan internetes bank, ahol csak egyszer kell beregisztrálnod a (dombornyomott) bankkártyádat, és a későbbi vásárlásoknál már nem kéri a rendszer, hogy mindenféle ismeretlen webáruházaknak megadd a kártyád adatait. A biztonságos vásárlást a PayPal garantálja.

Talán a legnagyobb internetes piactér az ebay.com, legalábbis ezt ismerjük legtöbben Magyarországon. Ez egy olyan nemzetközi honlap, ahol a számítógéped mellett ülve a világ bármely részéről rendelhetsz bármit, ami megfordul a fejedben. Igen, motort is. Igen, motoralkatrészt is. Vagy mobiltelefont, ruhát, cipőt, játékot a gyereknek, vagy amit még el sem tudok most képzelni. Az ebay-en tényleg minden van.

Miközben rengeteg vadi új cuccot kínálnak a nagy márkák fix, de általában elég nyomott áron, ugyanúgy tudsz sok mindenre licitálni, mint ahogy itthon a Vaterán is. Ha nem sürgős a cucc és van időd kivárni, amíg a licit tart, akkor igazán jó üzleteket bonyolíthatsz.

Már rengeteg dolgot rendeltem az ebay-ről. Talán az egyetlen hátulütője a szállítás, hiszen hacsak nem Európából rendelsz, horror összegeket csapnak hozzá a termékekhez szállítás címén, és újabban már a vámot és az ÁFÁ-t is hozzáadja a rendszer az árhoz az EU-n kívüli rendelésekhez. Ezt megelőzendő sok eladó ingyen szállítással csábítja a vevőket... nem is értem (vagy inkább nem akarom tudni), hogy éri meg Hong Kongból feladni egy 800 Ft-os kötőtű csomagot úgy,  hogy még a szállítási díj is benne van az árban. De ez legyen az ő problémájuk.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!