A Harley-Davidson és a konföderációs zászló

harley konfod zaszloAz amerikai motorgyártó kínálatában a jövőben nem fog szerepelni olyan termék, amelyen a konföderációs zászló mintája díszeleg. A háborús zászló az utóbbi időben meglehetősen megosztóvá vált az amerikai közvéleményben.

A CNN/ORC által kiírt szavazásból korábban az derült ki, hogy a polgárok 57 százalékának az a meggyőződése, hogy a zászló a déliek harcainak dicsőségét testesíti meg, azok jelképe, és nem egy rasszista szimbólum. Egészen mostanáig ez így is volt.

A korábbi megítélést jelentősen megváltoztatta az az eset, amikor az amerikai, 21 éves Dylann Roof kilenc afro-amerikait lőtt le egy charlestoni templomban, amikor azok misére gyűltek össze. A mészárlás után napvilágra került egy fotó Roofról, aki egy konföderációs csatazászlót tart a kezében, melyet ő a fehérek felsőbbrendűségének jelképének tartott.

HIRDETÉS (x)

A rasszizmus motiválta támadás egy nemzetközi szimpátia hullámot indított el, és megújította azt a mozgalmat, mely a zászló eltüntetéséért harcol. Július 9. reggelén a Fehér Ház képviselői szavaztak, mely eredménye az lett, hogy a konföderációs zászlókat eltávolítják a dél-kalifoniai városháza elől, így adva végső megerősítést ahhoz a törvényjavaslathoz, melyet a szenátus egy héttel korábban benyújtott. Az új rendelkezés hallatán Nikki Haley kormányzó azt mondta, hogy aláírásával csatlakozik ahhoz, hogy törvénybe foglalják a rendelkezést.

A Harley-Davidon ismert arról, hogy rengeteg kiegészítőt és ruházati terméket is forgalmaz a motorozás és a márka szerelmeseinek, és a Harley tulajdonosok körében igen népszerű a déli zászló minta akár ruházatról, akár motorfényezésről legyen is szó. Számos Harley-Davidson kereskedő kínálatában még ugyan a készlet erejéig szerepel a konföderációs zászló mintájával ellátott póló és ruházat, de a jövőben ezek végleg el fognak tűnni.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!