Motorversenyzők egy nemes ügyért

Tartalomjegyzék

h-moto team magyar mentomotor alapitvany 12Másodperceken múlhat az emberélet, így a mentők gyorsasága nagy szerepet játszik a sikeres ellátásban. Hogy a mentők hatékonyságát növeljék, 10 éve útjára indult a Magyar Mentőmotor Alapítvány.

 

A világban mindenki felfigyel azokra a kezdeményezésekre, csoportokra, emberekre, akik valamely módon támogatják a rászorulókat, vagy azokat a szervezeteket, akik azon dolgoznak, hogy biztonságban, egészségben élhessünk, illetve azokat, akik az élet védelmét tartják küldetésüknek. A H-MOTO Team is ilyen figyelemreméltó támogatói szerepet vállat akkor, amikor együttműködésbe lépett a Magyar Mentőmotor Alapítvánnyal.

A H-MOTO Team, az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Mentőmotor Alapítvány 2015. március 11-én tartotta közös sajtótájékoztatóját, melyen szó esett az érintett felek jelenéről, jövőjéről, és azokról a célokról, tervekről, melyek kapcsán együttműködésük összefonódik.

A sajtótájékoztató házigazdája, Kelemen Krisztián, a H-MOTO Team csapatfőnöke elsőként Dr. Burány Bélának, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának adta át a szót, aki beszélt arról, hogy mennyire fontos a gyorsaság egy baleseti helyszínre éréskor. Másodperceken múlhat az emberélet, így a mentők gyorsasága nagy szerepet játszik a sikeres ellátásban. Hogy a mentők hatékonyságát növeljék, 10 éve útjára indult a Magyar Mentőmotor Alapítvány, melynek hatékonysága és létjogosultsága az évek során beigazolódott.

HIRDETÉS (x)

A Magyar Mentőmotor Alapítvány motoros dokijai számára a szezon idén március 13-án már beindult. Mivel jelenlétük szezonális jellegű, és általában áprilisban állnak csatasorba, a közel két héttel korábbi szolgálatfelvétel során minden bizonnyal sok bajbajutotton fognak segíteni. Az elmúlt 10 év alatt a kétkerekű mentők kivívták maguknak a megérdemelt szakmai elismerést.

Gépeik felszerelését a felhasználó orvosok folyamatosan maguk fejlesztik, így a legtöbb szakmai újítás az ő érdemük. Munkájuknak köszönhetően szinte az összes, mentőautókon megtalálható felszerelés motorra lett adaptálva. A lelkes mentőmotorosok a gyors motoroknak köszönhetően 10 esetből 9 alkalommal 15 percen belül tudnak a helyszínre száguldani. A jövőbéli tervek között szerepel többek között a motorok speciális kommunikációs és navigációs eszközökkel való felszerelése. Ehhez a fejlesztéshez nagymértékben hozzájárul a sajtótájékoztatón keretében, a H-MOTO és az Euromotor jóvoltából átadott, 12 darab speciális, kommunikációs rendszerrel ellátott sisakot is.

A Magyar Mentőmotor Alapítvány nem csak hazai, de nemzetközi elismerésben is részesül. Az elismerést továbbá a motoros társadalom egyéb rétegei is megerősítik, akik lehetőségeik szerint támogatják őket, így biztosítva a megfelelő, és egyre sikeresebb tevékenységüket. Dr. Burány Béla kifejezte köszönetét az összes támogató szervezetnek, és reményét fűzött ahhoz, hogy a jövőben még többen csatlakoznak hozzájuk.

A sajtótájékoztató következő lépéseként Varsányi Zoltán, a Magyar Mentőmotor Alapítvány vezető mentőtisztje vette át a szót. A motoros mentők irányítója szintén köszönetét fejezte ki a támogatóknak, illetve annak, hogy a civil szféra befolyt a munkájukba, mely nélkül nem tudnának megfelelően teljesíteni, így kiemelten fontos szerepük van. Beszélt arról, hogy az utóbbi években megnőtt riasztásaik száma, mivel egyre több esetben olyan helyeken próbálják bevetni őket, ahová a leggyorsabban ők tudnak eljutni, ahol az autós mentés lassabb, esetleg lehetetlen lenne. A mentőrobogók és a mentőmotorok teljes mértékben ki vannak használva, sok üresjárat nincs.

Varsányi Zoltán betekintést engedett összetett munkájukba, mely során többfunkciós szakemberként kell eljárniuk, így a mentősként, mentőmotorosként, orvosként is százszázalékosan kell helytállniuk. 2013 óta kezdődtek meg igazán a szakmai fejlesztések, mely a motorokra, robogókra és az azokon található életmentő felszerelésekre terjedtek ki. A robogókon is hasonló felszereléseket találhatunk, mint a motorokon, csak más elrendezésben. A támogatásoknak köszönhetően a jövőben egyre több ilyen kétkerekű áll csatasorba, és remélhetőleg a felszereléseik is egyre tökéletesebbek lesznek.

Részletesen kitért a technikai eszközök bemutatására is. Ismertette a kiállított Honda ST1300 Pan European mentőmotor technikai átalakításait, és annak mentést biztosító berendezéseit is részletesen bemutatta a jelenlévőknek. A csomagtartó dobozokból, kis rekeszekből, táskákból rengeteg felszerelés került elő, melyek mind szükségesek a balesetet szenvedettek ellátásához. Beszélt arról, hogy a kezdetekkor milyen megoldásokat alkalmaztak, és hogy idővel hogyan alakult ki a mai rendszer, mely hatékonysága folyamatosan nő. Mivel a fejlesztésekben maguk a motoros mentők is részt vesznek, így saját igényeik szerint alakíthatják ki azokat. Minden mentőmotor esetében egységes rendszert próbálnak kialakítani.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!