Ül, marad, motorozik - Kutyák az oldalkocsiban

motoros kutyak 4Elcsépelt igazság, de valóban a kutyák az ember legjobb barátai. Szeretnek minket feltétel nélkül, megvédenek, ha kell, és örökké hűségesek maradnak hozzánk. Családtagként szeretjük őket, és ha lehet, mindent meg is adunk nekik, hogy viszonozni tudjuk a szeretetüket.

Vannak olyan bundás családtagok, akik nem értik, hogy miért ülünk motorra, és miért hagyjuk őket olyankor magukra. Amikor mi egyedül szeretnénk motorozni, ők legszívesebben akkor is velünk lennének. Mikor végigdübörgünk a városon, vagy a vidéki kis utakon, ők is élvezni szeretnék ezt a mókát. Hogy ez létrejöhessen, mi mindent meg is teszünk azért, hogy kívánságukat teljesítsük. Ezek a családtagok azok a kutyák, akik nem ijednek meg a motorozástól sem, ha arról van szó, hogy a gazdival kell lenni.

Két kutya – Sir Davidson és Benjamin – inspirálta a Kickstarter nevű szervezet által elindított kampány megálmodóit, hogy motoros négylábúak bemutatásának, népszerűsítésének segítségével állatvédő szervezeteket támogassanak. Látván, hogy milyen bevállalós négylábúak ők, már sokan nyomdokaikba eredtek.

HIRDETÉS (x)

A két említett eben kívül egyre többen gazdáik motorjain élvezik rendszeresen a motorozás minden pillanatát. Számukra természetes ez a közlekedési mód. Azonban a motorosok és kutyáik egy csoportja új divatot teremtett a gazdis-kutyás, közös száguldás terén. A kedvencek kényelme érdekében oldalkocsira váltottak. Az ő szőrmókjaik lettek Amerika oldalkocsis kutyái.

Amerikában az elmúlt években a kutyák oldalkocsiban történő szállítása nagyon népszerű lett. Sok, különböző motortípust birtokló motoros bővítette ki gépét egy harmadik kerékkel, azaz csatolt hozzá oldalkocsit, vásárolt kutya-szemüvegeket, és fogta legjobb szőrös barátját, hogy immár együtt motorozzanak.

Az új módit az emberek és kutyák egyaránt imádják. Néha a kutyák kiegyenesedve láthatók az ülésben, akárcsak gazdáik a motor nyergében. Nagyon élvezik, ahogy a szél fújja a bundájukat.

Amerika oldalkocsis kutyáiról film is készült „Ül, marad, motorozik: Amerika oldalkocsis kutyáinak története" címmel. A kutyás-motoros mozi 18 különböző motorost és kutyáikat mutatja be. A csoport eltér az eddig megszokott motoros csapatoktól, mivel a motorok mellett tagjai minden esetben kedvenceikkel kiegészülve róják a kilométereket.

Ez a csodálatos alkotás legfőképp a megmentett kutyákra, az állatmentésre fókuszál. Ha nem is az összes, de a legtöbb jelenetben megmentett állatok szerepelnek. A film DVD-n kapható, melynek az értékesítéséből befolyó összeget állatmentő szervezetek támogatására ajánlották fel a Kickstarter program által létrehozott kampány szervezői.

Az alábbi linken egy kis előzetes formájában tekinthetünk bele a rendhagyó filmbe:

motoros kutyak 1motoros kutyak 2motoros kutyak 3

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!