Nehezebb lett a KRESZ-vizsga!

kresz-kerdes-2015A közúti járművezetői képzés minden kategóriájában megváltoztatta az elméleti kérdések minőségét és mennyiségét a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH).

Január 12-től felkötheti a gatyáját minden vizsgázó, mert már az új kérdésbankkal találkozhat az elméleti megmérettetésen.

Az NKH azzal indokolta a jelentős újításokat, hogy a felkészültebb járművezetők kapcsán a közlekedésbiztonság javulni fog.

Így elérhetjük az uniós célokat, miszerint a következő évek során csökkenhet a balesetek száma.

Mi változott?

Az adatbázis alapkérdései megnégyszereződtek és a variációs lehetőségek miatt összességében véve tízszer több kérdés felbukkanására számíthatunk.

HIRDETÉS (x)

Tehát, muszáj A-tól Z-ig ismerni a tananyagot, mert az a módszer már nem fog működni, ahogyan sokan csinálták, hogy a számítógépes gyakorlás során bemagolták a tesztfeladatokat.

Mivel sok technikailag elavult kérdés volt az adatbázisban, ezért azokat eltávolították és helyettük korszerűeket tettek be.

Megújították a kérdésekhez kapcsolódó illusztrációs rajzokat és nőtt a képes feladatok aránya.

Mi maradt ugyanaz?

Hatalmas előkészületekre, átállásra nem volt szükség, mert az elméleti képzés tananyaga, a vizsga követelményrendszere, a számítógépes vizsgáztatási rendszer, a kérdések megjelenítése, száma és pontozása, valamint a megoldásra szánt idő változatlan maradt.

A Szakoktatók Országos Érdekképviseleti Egyesülete (SZAKOE) honlapján, a regisztráció után, minden leendő vizsgázó belevetheti magát a mintakérdések tanulmányozásába.

Aki az új kérdésekkel vizsgázik, írja meg nekünk a tapasztalatait!

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Miközben szerveztem a csamos napot, azért folyamatosan a fejemben motoszkált, hogy még lehet idén olyan...
Bővebben...
Még mindig nem tudjuk, hogy mi baja a motoromnak, lévén, hogy megint nem ültem rajta...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!