Kalapács alá kerül Jerry Lee Lewis 1959-es Harley-Davidson-ja

Alien - . Motoros hírek

jerry-lee.lewis-harley-davidson 1Ha a régi motorok szerelmesei infarktus közeli állapotba kerültek volna a cím hallatán, megnyugtathatjuk őket, hogy nem bezúzásra vár Jerry Lee antik gépe.

Az egyik legnagyobb, autókkal és motorkerékpárokkal foglalkozó gyűjtemény és aukciós ház, a Mecum adta hírül, hogy 2015 januárjában árverésre bocsátja a híres énekes-zongorista 1959-es évjáratú motorját. A patinás Harley-Davidson 1959 óta folyamatosan a rock and roll legenda tulajdonában volt 55 éven keresztül.

Sam Murtaugh, a Mecum marketingigazgatója elmondta, hogy Jerry Lee elmondása szerint anno a Harley-Davidson két sztárnak ajándékozott ilyen motort. Elsőként Jerry Lee-t, másodikként Elvis Presley-t lepte meg a gyártó egy-egy 59'-es Harley-val. Jerry Lee viccből folyton cukkolta pályatársát, hogy Elvis motorja csak a második.

HIRDETÉS (x)

A motort két évvel azután kapta Jerry Lee, miután befutott Whole Lotta Shakin' Goin' On című dalával, melyet egyedi zongorajátéka jellemzett, és ami 1957-ben az első helyen szerepelt a pop, country és R&B slágerlistákon.

A Mecum Lewis 59'-es Harley-jának értékét 1 millió dollárban határozta meg. A borsos ár ellenére biztosan lesznek megszállott gyűjtők, akik rálicitálnak erre a magas összegre is. Kíváncsian várjuk, hogy ki, és mennyiért fog hozzájutni a sztár-relikviához a Kissimmee-ben, Florida államban tartandó árverésen.jerry-lee.lewis-harley-davidson 3

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS