Kalapács alá kerül Jerry Lee Lewis 1959-es Harley-Davidson-ja

jerry-lee.lewis-harley-davidson 1Ha a régi motorok szerelmesei infarktus közeli állapotba kerültek volna a cím hallatán, megnyugtathatjuk őket, hogy nem bezúzásra vár Jerry Lee antik gépe.

Az egyik legnagyobb, autókkal és motorkerékpárokkal foglalkozó gyűjtemény és aukciós ház, a Mecum adta hírül, hogy 2015 januárjában árverésre bocsátja a híres énekes-zongorista 1959-es évjáratú motorját. A patinás Harley-Davidson 1959 óta folyamatosan a rock and roll legenda tulajdonában volt 55 éven keresztül.

Sam Murtaugh, a Mecum marketingigazgatója elmondta, hogy Jerry Lee elmondása szerint anno a Harley-Davidson két sztárnak ajándékozott ilyen motort. Elsőként Jerry Lee-t, másodikként Elvis Presley-t lepte meg a gyártó egy-egy 59'-es Harley-val. Jerry Lee viccből folyton cukkolta pályatársát, hogy Elvis motorja csak a második.

HIRDETÉS (x)

A motort két évvel azután kapta Jerry Lee, miután befutott Whole Lotta Shakin' Goin' On című dalával, melyet egyedi zongorajátéka jellemzett, és ami 1957-ben az első helyen szerepelt a pop, country és R&B slágerlistákon.

A Mecum Lewis 59'-es Harley-jának értékét 1 millió dollárban határozta meg. A borsos ár ellenére biztosan lesznek megszállott gyűjtők, akik rálicitálnak erre a magas összegre is. Kíváncsian várjuk, hogy ki, és mennyiért fog hozzájutni a sztár-relikviához a Kissimmee-ben, Florida államban tartandó árverésen.jerry-lee.lewis-harley-davidson 3

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!