IKEA motorkerékpár

Tavaly januárban bejárta a netet egy fotó és egy hír, hogy a svéd bútorgyártó cég, az IKEA autó forgalmazását tervezi. Most pedig egy motoros blogger fejéből pattant ki, az IKEA motorkerékpár ötlete.

Sok motorosnak nagy bánata, hogy nincs elég pénze megvásárolni az olyannyira vágyott gépet, az áhitott márkát vagy modellt. Viszont a motorokat is kézzel szerelik össze, többnyire emberek. Akkor miért ne vehetnénk meg egy komplett motort darabokban?

Az IKEA filozófiája, hogy a vásárlóknak minél jobb minőségű termékeket forgalmazzanak, minél jobb áron. Az alacsony árat pedig úgy érik el, hogy a termék árából kiveszik az összeszerelés díját. Így a bútorokat a vásárlók maguk szerelik össze otthon - egy darab imbuszkulcs segítségével. A végén pedig mindenki boldog.

 

HIRDETÉS (x)

Léteznek már „kit” motorok, de ezek általában nem az olcsóbb árról, hanem az egyedi megjelenésről szólnak. Így lehet, hogy a kész motor a maga kategóriájában olcsóbbra jön ki házilag összeszerelve, de még akkor is jóval drágább, mint egy átlagos, hétköznapi használatra szánt gép. De miért is ne lehetne egy kis városi robogót vagy valami egyszerűbb, utcai motort megvenni dobozban, darabokban. Hiszen ha az összeszerelés árát kihagyjuk – még ha az olcsó ázsiai munkabérekkel számolunk is – valószínűleg a mostani árak felénél is kevesebbet kellene fizetnünk érte.

Az persze már más kérdés, hogy gyakran egy IKEA szekrény összeszerelésénél is marad egy-két csavar vagy ilyen-olyan alkatrész, ami valahogy sehova sem passzol, de a bútor mégis használható. Lehet, hogy egy motor esetében kicsivel nagyobb galibát okozna, ha valamelyik alkatrész az összeszerelés végére kimarad. Ez pedig felvetné azt a kérdést, hogy ki a felelős, ha emiatt történik baleset.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A gondtalan éveket felváltotta a felnőtté válás rögös útja, ami az én esetemben is a...
Bővebben...
Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!