A francia motoros rendőröket alaposan felkészítik a bevetésekre

Gendarme training 02A francia motoros rendőröket világszerte úgy ismerik, hogy ők a legjobban kiképzett motoros zsaruk.

Tudásszintjük kiemelkedő, és kiképzésük csúcskategóriába tartozik. A rendőrség a katonai szervezet részét képezi, így ez magyarázatot adhat arra, miért ilyen alapos és magas szintű az a tréning, mellyel fejlesztik, formában tartják tudásukat.

Minden rendőr részt vesz ezeken a tréningeken, aki még nem töltötte be a 35. életévét, és 170 centiméternél magasabb. A kiképzés egy egyhetes felkészüléssel - amolyan elő-tréninggel - kezdődik, mely során kiszűrik azokat, akik soha nem lesznek alkalmasak a további feladatokra.

HIRDETÉS (x)

Az első héten a résztvevők elsajátítják az alapokat, és többnyire a 60 százalékuk sikerrel veszi az akadályokat. Akik ezen a szűrőn sem mennek át, még mindig lehetőségük van egyetlen egyszer újra kezdeni a felkészítő tréninget. Ha másodszorra sem sikerül a feladatokat maradéktalanul teljesíteni, eltanácsolják őket.

A feladatok sikeres teljesítői ezek után egy 11 hetes, non-stop kiképzésben folytatják a felkészülést, melyet általában a résztvevők 92-94 százaléka teljesít sikerrel. A tréninek versenypályákon és egy enduro parkban kerülnek lebonyolításra. Amikor az ott kitűzött feladatokat már teljesítették és megfelelő szinten képesek végrehajtani a gyakorlatokat, a kiképzés a közutakon folytatódik.

A tréning elvégzése még nem jelenti azt, hogy a rendőrök alkalmasak motorjuk 100 százalékos kontrolljára, de képessé teszik őket arra, hogy maximálisan koncentrálni tudjanak munkájuk során a törvény végrehajtására. További célja a kiképzésnek, hogy a rendőr egy egységet alkosson motorjával, így érve el a legnagyobb biztonságot és hatékonyságot.

Ha rendőrök motoros rendőrökké válnak, még nem ér véget a tréning. Hatévente két és fél napos tudásfrissítő tréningen kell részt venniük. Ha a kiképzők azt látják, hogy egy adott rendőr tudásszintje nem megfelelő, akkor egy hét és fél napos intenzív tréningre küldik, ahol felelevenítheti a korábban tanultakat. Abban az esetben, ha ezek után sem tudja produkálni a megfelelő szintet, a rendőrt visszaküldik normál szolgálatba.Gendarme training 01

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!