Gumiabroncs biomasszából

A Goodyear megújuló biomasszából készült koncepcióabroncsokkal jelent meg az ENSZ Klímaváltozási Csúcsértekezleté.

A Goodyear világelső koncepcióabroncsai, amelyekhez a BioIsoprene technológiát alkalmazták, ezen a héten mutatkoztak be Koppenhágában. A BioIsoprene egy olyan technológiai áttörés eredménye, amely lehetővé teszi, hogy a szintetikus gumi gyártása során petrolkémiai úton előállított egyik összetevőt megújuló biomassza váltsa fel.

Az első BioIsoprene felhasználással előállított abroncs a Genencor, a Danisco leányvállalata, valamint a Goodyear, a világ egyik legjelentősebb abroncsgyártója és innovátora együttműködésének eredményeképp jött létre.

HIRDETÉS (x)

A BioIsoprene™ termék megújuló anyagokból készül, és a biokémia, valamint a gumiipar jelentős előrelépését jelenti. Az abroncsokhoz használt szintetikus gumin túlmenően a hagyományos izoprént számos termékhez, így orvosi kesztyűkhöz, golflabdákhoz és ragasztókhoz is használják. Emiatt a BioIsoprene™ lehetőségei széles körűek.

A Genencor és a Goodyear együttműködését a BioIsoprene™ termék technológiája és integrált gyártási rendszere terén 2008 szeptemberében jelentették be. A termék várhatóan 2013-ban kerül kereskedelmi forgalomba.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...
Régi vágyam volt, hogy ismét kutya tulajdonos legyek. A héten teljesült a vágyam, kis tappancsok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!