Honda CTX700 – megkönnyíti a hétköznapokat

Tartalomjegyzék

honda-CTX700-2014Egy vadonatúj, vonzó megjelenésű, A2-es jogosítvánnyal is vezethető motorkerékpár, melyben a cruiser és az utcai kategória legnemesebb vonásai egyesülnek.

A modell mozgatásáról nyomatékra hangolt, soros, kéthengeres hajtómű gondosodik, a duplakuplungos automatikus váltó (DCT) és a blokkolásgátló alapfelszerelés.

Legyen szó kezdő, újrakezdő vagy tapasztalt motorosokról, a gépekkel szemben támasztott követelmények napjainkban igen magasak.

A túlnyomó többség olyan járművet szeretne, ami tökéletesen megfelel a műszaki elvárásoknak, ugyanakkor funkció és forma terén is igazodik a tulajdonos életstílusához.

Ezt szem előtt tartva fejlesztették ki a Honda mérnökei a – népszerű NC700 alapjaira épülő – CTX700 modellt, mely nem csak megkönnyíti a hétköznapokat, hanem színt is visz életünkbe.

HIRDETÉS (x)

A CTX betűszó az alábbi tulajdonságokra utal:

C, mint Comfort – Kényelem terén verhetetlen a CTX, hiszen egyszerűen kezelhető, könnyedén kanyarodik, stabil, halk, alacsony üléséből pedig a kisebb termetűek lába is könnyedén eléri a talajt.

T, mint Technology – A CTX előremutató műszaki megoldások teljes sorát vonultatja fel, a nyomatékos, alacsony belső súrlódású, rendkívül mérsékelt fogyasztású erőforrástól, a duplakuplungos automatikus váltón és a blokkolásgátlón át, egészen az alacsony súlypontig.

X, mint eXperience, azaz élmény – A kifinomult konstrukciónak köszönhetően a CTX minden szempontból kiválóan teljesít, egyszersmind nyugodt, cruiseres stílusban terelgethető.

Ez a három összetevő kiegyensúlyozott, élvezetesen vezethető motorkerékpárrá teszi a CTX-et, amivel a rövid, városi etapok éppoly izgalmasak, mint a hosszú, egész napos vidéki kalandok.

Stílus és felépítés

A modern idomokba burkolt CTX700 kényelmesen hátradőlve, szinte nyújtott lábakkal vezethető, mégis könnyű és agilis, s tekintélyes szabad hasmagassága ellenére ülése is közel van a talajhoz.

A Honda fejlesztőcsapata számos forrásból merített inspirációt, többek között a GL1800 Gold Wing dinamikus formajegyei is visszaköszönnek rajta, beleértve a masszív első traktust is, ami nem csak a tömeg-középpontosítást szolgálja, hanem maszkulin, erőt sugárzó megjelenéssel ruházza fel a modellt.

Kettős szerepe van a méretes fejidomnak is, ugyanis a kiváló időjárás-védelem mellett a vonzó megjelenéshez is nagyban hozzájárul. Kecses vonala elegánsan fut bele a tank borításába, s végigszalad a motor teljes oldalán, egészen az elvékonyodó faridomig.

Emellett a fejidom körülöleli a műszeregységet is, méghozzá apró levegőző nyílásokkal kiegészítve, hogy még kedvezőbb legyen a légáramlás.

További fontos momentum, hogy a – Honda Gold Wing F6B-t idéző – szélterelő hatékonyan vezeti el a pilótára irányuló légáramlatokat, így a vezetőnek nem kell az elemekkel küzdenie motorozás közben.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!