Honda CTX700 – megkönnyíti a hétköznapokat

Tartalomjegyzék

honda-CTX700-2014Egy vadonatúj, vonzó megjelenésű, A2-es jogosítvánnyal is vezethető motorkerékpár, melyben a cruiser és az utcai kategória legnemesebb vonásai egyesülnek.

A modell mozgatásáról nyomatékra hangolt, soros, kéthengeres hajtómű gondosodik, a duplakuplungos automatikus váltó (DCT) és a blokkolásgátló alapfelszerelés.

Legyen szó kezdő, újrakezdő vagy tapasztalt motorosokról, a gépekkel szemben támasztott követelmények napjainkban igen magasak.

A túlnyomó többség olyan járművet szeretne, ami tökéletesen megfelel a műszaki elvárásoknak, ugyanakkor funkció és forma terén is igazodik a tulajdonos életstílusához.

Ezt szem előtt tartva fejlesztették ki a Honda mérnökei a – népszerű NC700 alapjaira épülő – CTX700 modellt, mely nem csak megkönnyíti a hétköznapokat, hanem színt is visz életünkbe.

HIRDETÉS (x)

A CTX betűszó az alábbi tulajdonságokra utal:

C, mint Comfort – Kényelem terén verhetetlen a CTX, hiszen egyszerűen kezelhető, könnyedén kanyarodik, stabil, halk, alacsony üléséből pedig a kisebb termetűek lába is könnyedén eléri a talajt.

T, mint Technology – A CTX előremutató műszaki megoldások teljes sorát vonultatja fel, a nyomatékos, alacsony belső súrlódású, rendkívül mérsékelt fogyasztású erőforrástól, a duplakuplungos automatikus váltón és a blokkolásgátlón át, egészen az alacsony súlypontig.

X, mint eXperience, azaz élmény – A kifinomult konstrukciónak köszönhetően a CTX minden szempontból kiválóan teljesít, egyszersmind nyugodt, cruiseres stílusban terelgethető.

Ez a három összetevő kiegyensúlyozott, élvezetesen vezethető motorkerékpárrá teszi a CTX-et, amivel a rövid, városi etapok éppoly izgalmasak, mint a hosszú, egész napos vidéki kalandok.

Stílus és felépítés

A modern idomokba burkolt CTX700 kényelmesen hátradőlve, szinte nyújtott lábakkal vezethető, mégis könnyű és agilis, s tekintélyes szabad hasmagassága ellenére ülése is közel van a talajhoz.

A Honda fejlesztőcsapata számos forrásból merített inspirációt, többek között a GL1800 Gold Wing dinamikus formajegyei is visszaköszönnek rajta, beleértve a masszív első traktust is, ami nem csak a tömeg-középpontosítást szolgálja, hanem maszkulin, erőt sugárzó megjelenéssel ruházza fel a modellt.

Kettős szerepe van a méretes fejidomnak is, ugyanis a kiváló időjárás-védelem mellett a vonzó megjelenéshez is nagyban hozzájárul. Kecses vonala elegánsan fut bele a tank borításába, s végigszalad a motor teljes oldalán, egészen az elvékonyodó faridomig.

Emellett a fejidom körülöleli a műszeregységet is, méghozzá apró levegőző nyílásokkal kiegészítve, hogy még kedvezőbb legyen a légáramlás.

További fontos momentum, hogy a – Honda Gold Wing F6B-t idéző – szélterelő hatékonyan vezeti el a pilótára irányuló légáramlatokat, így a vezetőnek nem kell az elemekkel küzdenie motorozás közben.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...
Sosem voltam a konyha ördöge/tündére, de miután a motorok már a téli álmukat alusszák, én...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!