Még mindig válságban a motorpiac

motorpiac-valsag2014-ben az MGE (Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete) előrejelzései szerint 2100 db új motorkerékpár értékesítése várható.

A motorkerékpár piacot sújtja most már ötödik éve legsúlyosabban az értékesítési válság.

Annak ellenére, hogy a 125 cm3 hengerűrtartalmú motorok 2012 tavasza óta vezethetők „B" kategóriás jogosítvánnyal, az ettől várt, és más európai országokban tapasztalt jelentős forgalomnövekedést ez a lehetőség sem motiválta.

A motorkerékpár értékesítés volumene az EU egész területén jelentősen csökken, így hazánkban is.

Decemberben a piac rendkívül alacsony volumen mellett produkált közel 20% növekedést (összesen 9 db motor jelenti ezt!!!).

HIRDETÉS (x)

Ez olyan alacsony darabszám, amely nyilvánvalóvá teszi ennek az ágazatnak a súlyos válságát. A 2013. évi előrejelzésnél kisebb mértékben nőtt a piac 2013-ban.

Ahhoz, hogy a szakma megfelelő területi eloszlásban tudja az elvárt szolgáltatási színvonalat biztosítani, legalább átlagosan évi 6000 motorkerékpár forgalomba helyezése lenne szükséges.

Az MGE változatlanul jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a legális kereskedelmi és javítói szakma versenyképessége az ügyfelek, a környezet védelme és a balesetbiztonság érdekében fennmaradjon és fejlődjön, s a feketegazdaság visszaszoruljon.

2014 őszétől valamennyi tagvállalat részvételével folytatódik az "értünk hozzá" PR kampány, amely a márkaszervizek valóságos értékeit hivatott hitelesen kommunikálni az ügyfelek érdekeinek figyelem előtt tartásával.

Az MGE lobbizik a motorok regisztrációs adójának csökkentése érdekében is, hiszen a jelenlegi szabályozás mellett egy 4 millió forint értékű 1400 köbcentiméteres autó regisztrációs adója kevesebb, mint egy 0,5 milliót érő 125 köbcentis motoré.

Valamint, tovább küzdenek az 50 köbcentis segédmotorok azonosíthatóságáért, hogy a rossz műszaki állapotú motorok ne közlekedhessenek az utakon, és másnak balesetet okozva ne tűnhessenek el nyomtalanul.

Mit gondolsz a motorpiac jelenlegi helyzetéről? És az MGE törekvéseiről?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...
Ömlik a médiából, hogy irány a márkakereskedés, bírja-e a vas az új nyálat. Megkérdeztem. Fölháborodtam. Ugyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!