Még mindig válságban a motorpiac

motorpiac-valsag2014-ben az MGE (Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete) előrejelzései szerint 2100 db új motorkerékpár értékesítése várható.

A motorkerékpár piacot sújtja most már ötödik éve legsúlyosabban az értékesítési válság.

Annak ellenére, hogy a 125 cm3 hengerűrtartalmú motorok 2012 tavasza óta vezethetők „B" kategóriás jogosítvánnyal, az ettől várt, és más európai országokban tapasztalt jelentős forgalomnövekedést ez a lehetőség sem motiválta.

A motorkerékpár értékesítés volumene az EU egész területén jelentősen csökken, így hazánkban is.

Decemberben a piac rendkívül alacsony volumen mellett produkált közel 20% növekedést (összesen 9 db motor jelenti ezt!!!).

HIRDETÉS (x)

Ez olyan alacsony darabszám, amely nyilvánvalóvá teszi ennek az ágazatnak a súlyos válságát. A 2013. évi előrejelzésnél kisebb mértékben nőtt a piac 2013-ban.

Ahhoz, hogy a szakma megfelelő területi eloszlásban tudja az elvárt szolgáltatási színvonalat biztosítani, legalább átlagosan évi 6000 motorkerékpár forgalomba helyezése lenne szükséges.

Az MGE változatlanul jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a legális kereskedelmi és javítói szakma versenyképessége az ügyfelek, a környezet védelme és a balesetbiztonság érdekében fennmaradjon és fejlődjön, s a feketegazdaság visszaszoruljon.

2014 őszétől valamennyi tagvállalat részvételével folytatódik az "értünk hozzá" PR kampány, amely a márkaszervizek valóságos értékeit hivatott hitelesen kommunikálni az ügyfelek érdekeinek figyelem előtt tartásával.

Az MGE lobbizik a motorok regisztrációs adójának csökkentése érdekében is, hiszen a jelenlegi szabályozás mellett egy 4 millió forint értékű 1400 köbcentiméteres autó regisztrációs adója kevesebb, mint egy 0,5 milliót érő 125 köbcentis motoré.

Valamint, tovább küzdenek az 50 köbcentis segédmotorok azonosíthatóságáért, hogy a rossz műszaki állapotú motorok ne közlekedhessenek az utakon, és másnak balesetet okozva ne tűnhessenek el nyomtalanul.

Mit gondolsz a motorpiac jelenlegi helyzetéről? És az MGE törekvéseiről?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!